10.5.20

Φόβοι για δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Κίνα...

... από κρούσματα μακριά από την Γουχάν

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν στοιχεία που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως η αρχή δεύτερου κύματος κορονοϊού, με μία πόλη στην βορειοανατολική επαρχία Τζιλίν, να χαρακτηρίζεται ως...

«υψηλού κινδύνου».

Αξιωματούχοι της επαρχίας ανέβασαν το υψηλότερο επίπεδο την κατάσταση κινδύνου στην πόλη Σουλάν μέσα μόλις τρεις ημέρες. Χθες καταγράφηκαν εννέα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, ενώ στην πόλη αυξήθηκαν τα μέτρα ελέγχου, όπως περιορισμό στην κυκλοφορία, απαγόρευση μη αναγκαίων μετακινήσεων και κλείσιμο σχολίων.

Ο συνολικός αριθμός στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκε στα 14, ο υψηλότερος αριθμός από τις 28 Απριλίου. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και το πρώτο νέο κρούσμα στην Γουχάν εδώ και έναν μήνα.

Ενώ το Πεκίνο έχει χαρακτηρίσει όλη τη χώρα ως «χαμηλού κινδύνου» τα 14 νέα κρούσματα αποτελούν σημαντική αύξηση, ενώ, εκτός από την Τζιλίν, ένα κρούσμα καταγράφηκε και στην Χαρμπίν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χεϊλονγκιανγκ.

Ο 70χρονος ασθενής τοποθετήθηκε σε καραντίνα σε νοσοκομείο από τις 9 Απριλίου και έχει διαγνωσθεί αρνητικός επτά φορές, όμως στις 9 Μαΐου διαγνώσθηκε θετική.

Η Σενγιάνγκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λιαονίνγκ, επίσης επιβεβαίωσε σήμερα ένα νέο κρούσμα, ένας 23χρονος που ταξίδεψε στην πόλη στις 9 Μαΐου από την Τζιλίν.

Οι ασυμπτωματικοί
Το ίδιο ανησυχητικός για τις κινεζικές αρχές είναι και ο άγνωστος αριθμός των ασυμπτωματικών ασθενών.

Το νέο κρούσμα στη Γουχάν, ήταν ασυμπτωματικός ασθενείς, σύμφωνα με τις αρχές της εμπαρχίας Χουμπέι. Ο 89χρονος δεν βγήκε από την κατοικία του από τα τέλη Ιανουαρίου. Η σύζυγός του επίσης είχε διαγνωσθεί θετική χωρίς να δείχνει συμπτώματα.

Μετά από την επιβεβαίωση του νέου κρούσματος, γιατροί πραγματοποίησαν τεστ στην περιοχή όπου έμενε το ηλικιωμένο ζευγάρι και κατέγραψαν άλλες πέντε περιπτώσεις ασυμπτωματικών ασθενών.

Στην περιοχή ήδη το επίπεδο κινδύνου αυξήθηκε από χαμηλό σε μέτριο.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, χθες Σάββατο, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων ασυμπτωματικών περιπτώσεων αυξήθηκε στις 20, η μεγαλύτερη επίδοση από την Πρωτομαγιά...

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: