23.11.18

Παιχνίδια παραπληροφόρησης για την OLAF...













Tο πόρισμα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για παρατυπίες στην λειτουργία της...
Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου (EASO) στην Ελλάδα το 2016 - 2017 μετονομάστηκε σε σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα από τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος στην ανακοίνωσή του αποσιώπησε κάθε αναφορά στην ΕΑSO.

Εντυπώσεις σκανδάλου στην διαχείριση του προσφυγικού από την ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε να δημιουργήσει και ο αντιπολιτευόμενος Τύπος, ο οποίος απέφυγε εντέχνως στον τίτλο των ρεπορτάζ να προσδιορίσει ότι το πόρισμα της OLAF αφορά μια ευρωπαϊκή υπηρεσία και όχι την ελληνική κυβέρνηση, αφήνοντας περιθώριο να δημιουργηθεί σύγχυση με διαφορετική έρευνα της OLAF για τις συμβάσεις του ΥΠΕΘΑ με εταιρείες σίτισης των προσφυγικών δομών.

Αντιγράφοντας αυτολεξεί το σχετικό απόσπασμα από την ανακοίνωση της OLAF την Πέμπτη, αλλά αφαιρώντας ότι η ανακοίνωση αφορά την EASO, της οποίας ο εκτελεστικός διευθυντής Χοσέ Καρέιρα έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από το καλοκαίρι, ο κ. Αυγενάκης μίλησε ευθέως για σκάνδαλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε πολύ έντονο ύφος, μιλώντας για την «πιο ανήθικη κυβέρνηση που επικαλείται το ηθικό της πλεονέκτημα» και προβλέποντας ότι «αποσυντίθεται σε δημόσια θέα και θα καταρρεύσει με τον χειρότερο τρόπο».
Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος του in.gr, συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη: «Πόρισμα «φωτιά» της OLAF: Σπατάλες και κακοδιαχείριση και στην Ελλάδα για το προσφυγικό».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μέσο και πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ. επιχειρούν να δημιουργήσουν τελείως λανθασμένες εντυπώσεις σχετικά με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό. Όπως έχει επισημάνει η «Εφ.Συν.», το in.gr και άλλα μέσα αναπαρήγαγαν την είδηση για την έρευνα της OLAF στο γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα σαν να είχε σχέση με την έρευνα για τα κονδύλια των συμβάσεων σίτισης για το προσφυγικό, παραβλέποντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν διαχειρίζεται τέτοια κονδύλια και δε θα μπορούσαν να επουδενί να υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο ερευνών.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στην efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: