12.11.18

Διακόπηκε ξανά η δίκη για το «Noor One»...

Δεν ξεκίνησε σήμερα, όπως αναμενόταν, η ακροαματική διαδικασία σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του «Noor One», το οποίο μετέφερε στη...
χώρα μας 2,1 τόνους καθαρής ηρωίνης.

Η υπόθεση εκφωνήθηκε στις 10 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, αλλά είχε διακόψει για σήμερα καθώς το δικαστήριο είχε προχωρήσει στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων δύο εκ των αλλοδαπών κατηγορουμένων, οι οποίοι δεν είχαν χωρίς συνήγορο υπεράσπισης.

Όμως, οι συνήγοροι ζήτησαν νέα προθεσμία για να μελετήσουν την ογκωδέστατη δικογραφία και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή των δύο κατηγορουμένων τουρκικής υπηκοότητας.

Έτσι το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που συνεδριάζει στη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, διέκοψε για τις 4 Δεκεμβρίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσουν 13 κατηγορούμενοι: οι Ευθ. Γιαννουσάκης (πρωτόδικη ποινή ισόβια), ο ναυλομεσίτης Γιώργος Μπουρδούβαλης (ισόβια), ο οδηγός της νταλίκας που μετέφερε τα ναρκωτικά και νοίκιασε στον Γιαννουσάκη την αποθήκη στο Κορωπί, Κων. Καρτσώνης (18 χρόνια), ο Ιρανός συνοδός του φορτίου του λευκού θανάτου, Μπονιάντ (16 χρόνια) και τρεις Τούρκοι (Αγκάμπε, Σελιμπλί και Αχμεντάντ).

Ο πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης, έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, όπως και ο Σταύρος Λάγιος, ενώ οι Βασίλειος Κουρούβανης, Παναγιώτης Φάρος (πρώην ιδιοκτήτης του «Noor One») και οι άλλοι δύο Τούρκοι (Αξακάλ και Κοτσάογλου) καταδικάστηκαν σε 8 χρόνια.

Θυμίζουμε ότι η η εισαγγελέας της έδρας έχει ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: