15.11.18

Brexit - Μέι: Ή τη συμφωνία μου ή καμία συμφωνία

Ξεκάθαρες επιλογές έδωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι μιλώντας στο σώμα, στο Κοινοβούλιο της χώρας: Υποστηρίζει την δική της συμφωνία για το...
Brexit ή αποχωρεί η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία ή δεν αποχωρεί καθόλου.

"Η επιλογή είναι σαφής: Μπορούμε να επιλέξουμε να αποχωρήσουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να ρισκάρουμε να μην υπάρξει καθόλου Brexit ή μπορούμε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορεί να προκύψει από διαπραγμάτευση", δήλωσε η Μέι ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου.

«Το σχέδιο που συμφωνήθηκε χθες δεν ήταν η τελική συμφωνία, αλλά μας φέρνει πιο κοντά σε αυτή. Το Brexit περιλαμβάνει δύσκολες επιλογές για όλους μας και το ζήτημα των συνόρων με τη Βόρεια Ιρλανδία μπορεί να επιλυθεί καλύτερα μέσω μελλοντικής σχέσης. Δεν προσποιούμαι ότι ήταν μία άνετη διαδικασία», υπογράμμισε και συνέχισε:

«Ούτε εμείς ούτε η ΕΕ είμαστε πλήρως ευτυχείς με το αποτέλεσμα για το backstop στο θέμα της Ιρλανδίας. Οι συνομιλίες για το Brexit αφορούν το εθνικό συμφέρον»

Κι όλα αυτά σε μια μέρα κατά τη διάρκεια της οποίας έχουν ήδη παραιτηθεί σημαντικά στελέχη της κυβέρνησης με πρώτο και καλύτερο τον άμεσα αρμόδιο, ήτοι τον υπουργό Brexit Ντομινίκ Ράαμπ αλλά και την υφυπουργό του...


Δεν υπάρχουν σχόλια: