28.11.18

Επιχείρηση αποδόμηση των πρωθυπουργιών εξαγγελιών...


Να αποδομήσει όσα είπε νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, επιχείρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη...
διάρκεια της ομιλίας του από την εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών «Βραβεία Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Προφανής επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη ήταν να μην αφήσει χωρίς κριτική και σχολιασμό, τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για μείωση των φόρων και για διανομή κοινωνικού μερίσματος.

Στην προσπάθειά του αυτή, ο αρχηγός της Ν.Δ. δεν δίστασε να κάνει λόγο για «καθηλωμένη» οικονομία, «διάλυση» μεσαίας τάξης, εξαπάτηση πολιτών, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της. Επίσης υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «ο μακροβιότερος και συνεπέστερος μνημονικός πρωθυπουργός».




«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι η κυβέρνηση πήρε από τους Έλληνες 10 και επιστρέφει 1. Διέλυσε τη μεσαία τάξη, κυνήγησε την επιχειρηματικότητα. Η οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο, μισθοί μειώνονται, νέοι αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό», είπε ο χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και -συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος- πρόσθεσε:

Ο κ. Τσίπρας πήγε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, διέλυσε τράπεζες, επέβαλε capital contol, εξαπάτησε τους Έλληνες με ένα δημοψήφισμα παρωδία, μετά επέβαλε 10 δισ. μέτρα, επέβαλε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και μας κρατά εκτός αγορών... Υπερπλεονάσματα, μείωση επενδύσεων, καθυστέρηση μεταρρυθμίσεων είναι η συνταγή που κρατά τη χώρα πίσω.




Επίσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε τα περί ανάγκης κυβερνητικής αλλαγής, καθώς τόνισε ότι η χώρα «χρειάζεται μια κυβέρνηση που ξέρει πού να πάει. Με μικρότερους φόρους, με μικρότερο και καλύτερο κράτος που θα λειτουργεί με αξιολόγηση και αξιοκρατία».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: