13.11.18

Οι… υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα...

Σχετική εικόνα
Μια φράση του Αλέξη Τσίπρα, η απόδοσή της κατά το δοκούν, αλλά και η σπουδή κάποιων κύκλων είτε να «κάψουν» είτε να προωθήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, έχουν ανοίξει...
σενάρια επί σεναρίων για τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Αθήνας.

Για την ιστορία, τα εν λόγω σενάρια ξεκίνησαν την βραδιά που ο πρωθυπουργός πήγε στον Alpha για να δώσει την γνωστή συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του καναλιού. Εκεί, σε μια κουβέντα στα δημοσιογραφικά γραφεία, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο της Αθήνας θα είναι ένα πρόσωπο «που δεν ξέρει να χάνει». ‘Η τουλάχιστον, έτσι απέδωσε την φράση του ο «Βηματοδότης», η παραπολιτική στήλη του «Βήματος», δίνοντας ουσιαστικά και το σύνθημα για να ξεκινήσει η ονοματολογία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πραγματικότητα μάλλον απέχει αρκετά από αυτή την ερμηνεία, καθώς το πνεύμα των όσων είπε ο πρωθυπουργός στην δημοσιογραφική ομήγυρη ήταν πως το πρόσωπο που θα κατεβάσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο της Αθήνας δεν θα πάει για να χάσει αλλά για να δώσει μάχη νίκης. Τούτο ωστόσο διόλου ανέκοψε τα σενάρια και από χθες αναζητείται παντού ο… «αήτητος» υποψήφιος του Τσίπρα, με πρώτη προτεραιότητα στον – εκ  φύσεως.. μαχητικό – αθλητικό χώρο. Ετσι, το πρώτο όνομα που έπεσε στο τραπέζι και βγήκε στον αέρα των sites ήταν εκείνο του δημοφιλούς πρώην μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού Φραγκίσκου Αλβέρτης.

Ο ίδιος ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έσπευσε να διαψεύσει την… κάθοδό του στον αυτοδιοικητικό στίβο, δηλώνοντας στην ιστοσελίδα newsbomb.gr ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση με κανέναν».

Εν συνεχεία, και πάντοτε σε… αθλητικούς όρους κυκλοφόρησε το όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα χαρακτηριστικά μόνον της «αήτητης» αλλά και της «εθνικής» υποψηφιότητας, ενώ τις τελευταίες ώρες διακινήθηκαν νέες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση στον Πέτρο Κόκκαλη αλλά εκείνος την απέρριψε. Μάλιστα, οι πληροφορίες περί κρούσης στον Πέτρο Κόκκαλη διανθίστηκαν και με τους ιστορικούς δεσμούς που έχει η οικογένεια Κόκκαλη με τον χώρο της αριστεράς λόγω της εμβληματικής δράσης του παππού του Πέτρου Κόκκαλη στην αντίσταση.

«Κάποιοι φαίνεται πως οραματίζονται πολιτική μονομαχία… Κόκκαλη-Μαρινάκη σε Αθήνα και Πειραιά», ήταν εδώ το εύγλωττο σχόλιο κομματικού παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη επισήμανση ότι τα όσα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες περί του «μαχητή υποψηφίου» είναι, αν μη τι άλλο, «διασκεδαστικά». Μαζί με το όνομα του Πέτρου Κόκκαλη διακινείται και το όνομα της Γιάννας Αγγελοπούλου, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο Μαξίμου εξετάζεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας της Κατερίνας Παναγοπούλου.

Η κυρία Παναγοπούλου, σύζυγος του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, είχε την περασμένη άνοιξη τοποθετηθεί από τον Αλέξη Τσίπρα ειδική σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της διασποράς.

Εν μέσω αυτού του «βομβαρδισμού» ονομάτων, το Μαξίμου εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Πηγές με γνώση των διεργασιών λένε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει ακόμη την τελική απόφαση για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, ενώ ως πραγματικά δεδομένα επισημαίνονται δύο στοιχεία. Το πρώτο είναι ένα από τα πρόσωπα που προωθεί ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ και η Κουμουνδούρου είναι ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος. Ο ίδιος μάλιστα σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ έδειξε να επιθυμεί την υποψηφιότητα λέγοντας ότι εάν υπάρξει πρόταση θα την αποδεχθεί.

Το δεύτερο στοιχείο είναι πως ένα από τα πρόσωπα που «μετριούνται» σταθερά στις μυστικές δημοσκοπήσεις για την Αθήνα είναι εκείνο της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτισόγλου. Η ίδια, ωστόσο, φέρεται να μην είναι ιδιαιτέρως θερμή στην προοπτική μιας υποψηφιότητάς της.


tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: