4.11.18

Βραζιλία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο...














Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει τα αίτια της πυρκαγιάς. Το νοσοκομείο Lourenço Jorge βρίσκεται στο Ρίο ντε Τζανέιρο και διακομίζονται σε αυτό ασθενείς κυρίως από...
τις λαϊκές συνοικίες στο δυτικό τμήμα της πόλης

Τρεις ηλικιωμένοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο, καθώς νοσοκόμοι προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν εσπευσμένα έπειτα από πυρκαγιά που ξέσπασε που σε τμήμα ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

«Δυστυχώς, τρεις ηλικιωμένοι πέθαναν τη στιγμή που μεταφέρονταν σε άλλη μονάδα», εξήγησε ο δήμαρχος του Ρίο, Μαρσέλου Κριβέλα.

«Ένα από τα θύματα βρισκόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», ενώ τα άλλα δύο «πέθαναν κατά τη μεταφορά τους» αφού αποσυνδέθηκαν από τους ορούς και άλλα ιατρικά μηχανήματα, συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι κανένας από τους ασθενείς δεν πέθανε εξαιτίας εγκαυμάτων από τη φωτιά.

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει τα αίτια της πυρκαγιάς. Το τμήμα που κάηκε χρησιμοποιείτο για τη διαλογή των ασθενών, με όσους θεωρούνταν πιο επείγοντα περιστατικά να μεταφέρονται στο κύριο κτίριο του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, στην πτέρυγα βρίσκονταν περίπου 50 ασθενείς όταν ξέσπασε η φωτιά.

Το νοσοκομείο Lourenço Jorge βρίσκεται στην καρδιά της πλούσιας συνοικίας Μπάχα ντα Τσιζούκα, αλλά σε αυτό διακομίζονται ασθενείς από όλες τις λαϊκές συνοικίες στο δυτικό τμήμα της πόλης.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: