29.11.18

Τζανακόπουλος: Η ακροδεξιά ρητορική...

...ηγεμονική γραμμή στη ΝΔ...

Διφορούμενος στις τοποθετήσεις του εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Ελλη Στάη σχετικά με τις...
μαθητικές καταλήψεις, τις κινητοποιήσεις και τις πολιτικές αντεγκλήσεις που αυτές προκάλεσαν.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις μαθητικές καταλήψεις ο κος Τζανακόπουλος αρχικά είπε πως «δεν μπορώ να μιλήσω γα υποκίνηση των μαθητών», ωστόσο τόνισε πως «στο εσωτερικό της μαθητικής κοινότητας υπάρχει μερίδα που φλερταρει ανοιχτά με την ακροδεξιά»

Την ίδια στιγμή, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση Γαβρόγλου είπε πως το ζητούμενο δεν είναι να συζητήσουμε αν είναι υποκινούμενες ή όχι οι καταλήψεις, αλλά πρέπει να δούμε τις πολιτικές αιτίες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «υπαρκτή πολιτκή σύγκρουση», προσθέτοντας «πως αυτή η μάχη πρέπει να δοθεί με όλες τς δυνάμεις που διαθέτει η δημοκρατία»

Καταλήγοντας, παραδέχθηκε πως υπάρχει ακροδεξιό πολιτικό ρεύμα στο εσωτερικό του μαθητικού κινήματος, σημειώνοντας πως το ρευμα είναι υπαρκτό αλλά οχι πλειοψηφικό.

Ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ακόμη ότι στη ΝΔ, αυτή τη στιγμή, ηγεμονική γραμμή είναι η ακροδεξιά ρητορική. Το «ρεύμα Σαμαρά Βορίδη Γεωργιάδη έχει νομιμοποιήσει φασιστικές πρακτικές και αντιλήψεις» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Σημείωσε μάλιστα ότι η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών αντέγραψε σε ανακοίνωσή της τη δήλωση του Χρήστου Παππά της Χρυσής Αυγής.

Ερωτηθείς σχετικά με το κίνημα των αγανακτισμένων και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης τζανακόπουλος είπε πως «είχαμε απολύτως διαφοροποιηθεί από την "επάνω πλατεία" των αγανακτισμένων, οδηγούμαστε σε επικίνδυνους ατραπούς».

Ακολούθως είπε πως «η πολιτκή αντιπαράθεση με τον τρόπο που έγινε και η μετατόπιση της ΝΔ στην ακροδεξιά πολιτική πυροδότησε την κατάσταση»

Σχετικά με το αν ισχύει το προσύμφωνο Εκκλησίας-Πολιτείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρχικά αναφέρθηκε στις αποστάσεις της Ιεραρχίας και πρόσθεσε: «εμείς ως πολιτεία δεν παραιτούμαστε από την προσπάθεια και το διάλογο». «Αλλωστε έχει ξεκινήσει η προσπάθεια και οι πολιτικές πρωτοβουλίες στο υπουργείο Παιδείας με τις συναντήσεις με την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και το Πατριαρχείο» ανέφερε.

Οσον αφορά τις προσλήψεις και το μισθολογικό αρνήθηκε πως μίλησε ο ίδιος για απολύσεις 10.000 κληρικών και πώς δεν πρόκειται να διακινδυνεύσει η θέση κανενός κληρικού. Μίλησε δε για παρανόηση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, ενώ επανέλαβε ότι ισχύουν οι 10.000 προσλήψεις που θα γίνουν στο Δημόσιο

Εχουμε ανακτήσει την οικονομική μας ελευθερία είπε ο κος Τζανακόπουλος σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξηγώντας πως ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μετά την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο. Η ολοκλήρωση της 4ετίας είναι ο πολιτικός μας στόχος. Το σενάριο που δουλεύουμε είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας»

Σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του συγκυβερνήτη Πάνου Καμμένου όσον αφορά στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ψήφισή της, είπε «πως είναι δικό του θέμα να επιλέξει τη δική του στρατηγική» Είναι δικό του θέμα πώς θα διαχειριστεί τη διαφωνία του για τη Συμφωνία».

Δείτε το βίντεο εδώ

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: