4.11.18

Το δούλεμα καλά κρατεί...

Εμμένοντας στη νέα γραμμή των – πραγματικά – ίσων αποστάσεων, το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να πάρει μέρος στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. «Το...
Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει έγκαιρα τις προτάσεις του, και θα συμμετέχει στην προβλεπόμενη από το ίδιο το Σύνταγμα διαδικασία, γιατί οφείλει να προστατεύσει τη σοβαρότητα των θεσμών» τόνιζαν αρμόδιες πηγές του Κινήματος.

Την ίδια στιγμή όμως, με πολύ σκληρές διατυπώσεις, το Κίνημα Αλλαγής έστρεψε τα «βέλη» του τόσο προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Το Σύνταγμα δεν είναι ο επικοινωνιακός φερετζές της αρένας λάσπης του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η κολυμβήθρα του Σιλωάμ της δίψας για εξουσία του κ. Μητσοτάκη» σημείωναν χαρακτηριστικά από το Κίνημα Αλλαγής. Σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας, τώρα που κλείνει οριστικά ο πολιτικός του κύκλος και με τρία χρόνια καθυστέρηση, θυμήθηκε τη συνταγματική αναθεώρηση. Αυτή όμως δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια και λαϊκισμό».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής τόνισε όμως πως «έχουμε αναδείξει εδώ και καιρό την αναγκαιότητά της. Θα προσέλθουμε στη Βουλή με τις θέσεις που πολύ έγκαιρα καταθέσαμε στον δημόσιο διάλογο».

Πόλωση και διχασμός

Ανεβάζοντας τους τόνους και δίνοντας μια γεύση για το τι θα επακολουθήσει, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σημείωναν πως «η μεγάλη αλήθεια όμως είναι – και κανένας επικοινωνιακός χειρισμός δεν μπορεί να το κρύψει – ότι η ελληνική κοινωνία απαιτεί συγκεκριμένες πολιτικές διεξόδου από την κρίση». Υποστήριξε μάλιστα πως «καμία συνταγματική πρόβλεψη από μόνη της δεν αρκεί και δεν μπορεί να προστατεύσει τον τόπο από την ανικανότητα της διακυβέρνησης Τσίπρα και τις φιλοδοξίες της δεξιάς παλινόρθωσης του κ. Μητσοτάκη».

Όπως τόνιζαν από το Κίνημα Αλλαγής, αφού πρώτα οι Τσίπρας και Μητσοτάκης καλλιέργησαν την πόλωση και τον διχασμό εντείνοντας τα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα στη χώρα, τώρα οδηγούν και σε θεσμικό αδιέξοδο χρησιμοποιώντας τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης. Μιας κορυφαίας διαδικασίας, σύμφωνα με τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, που προϋποθέτει και επιβάλλει συναίνεση.

Ωστόσο, όπως σημείωναν χαρακτηριστικά, ήδη αυτή χρησιμοποιείται και από τον Τσίπρα και από τον Μητσοτάκη για ορατές μικροκομματικές σκοπιμότητες. «Ο ένας, αφού καθυστέρησε με τα παιχνίδια του επί δυόμισι χρόνια, χρησιμοποιεί το Σύνταγμα ως προεκλογικό εργαλείο και ο άλλος παίρνει τη σκυτάλη και το μετατρέπει σε μετεκλογικό εργαλείο. Το αποτέλεσμα; Η αναθεώρηση θα πάει στις καλένδες και το δούλεμα καλά κρατεί», όπως ανέφεραν στελέχη του Κινήματος Αλλαγής...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: