23.11.18

Πως εννοεί την ισότητα ο Ερντογάν...













Με ένα σεξιστικό και ρατσιστικό σχόλιο απάντησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κριτική που ασκείται στην Τουρκία για την ανισότητα δικαιωμάτων...
μεταξύ γυναικών και ανδρών. Όπως είπε, αρκεί ένας αγώνας 100 μέτρων για δείξει αν άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι.

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε συνέδριο για τα δικαιώματα των γυναικών, που διοργάνωσε η φιλοκυβερνητική γυναικεία οργάνωση Kadem, υποστήριξε ότι η Δύση αντιμετωπίζει με λάθος τρόπο την ισότητα των φύλων, διότι στις χώρες της οι γυναίκες αντιμετωπίζονται σαν «εμπορεύματα» που πάνω στο περιτύλιγμα φέρουν την ταμπέλα της ισότητας.

«Δικαιοσύνη σημαίνει να δίνεις στον καθένα αυτό που του αξίζει. Το να προσφέρεις σε όλους το ίδιο ή να τους συμπεριφέρεσαι με τον ίδιο τρόπο δεν είναι δικαιοσύνη. Δεν μπορείς να ζυγίζεις τα μεγάλα και τα μικρά πράγματα με τον ίδιο τρόπο», είπε.

Και συμπλήρωσε:

«Κάποιοι μιλούν συνέχεια για ισότητα... Αν είμαστε ίσοι, ας βάλουμε άνδρες και γυναίκες να τρέξουν μαζί έναν αγώνα 100 μέτρων. Αυτό θα ήταν άδικο».

«Οι γυναίκες τρέχουν με γυναίκες και οι άνδρες τρέχουν με άνδρες», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι πρέπει να βρούμε την ιδανική ισορροπία μεταξύ των διαφορετικών χαρακτηριστικών των δύο φύλων. Άρα, κατά την άποψή του, η σωματική ρώμη ορίζει και τα ανθρώπινα ή πολιτικά δικαιώματα.

Και βέβαια, τόνισε ότι η τουρκική κουλτούρα εξαλείφει κάθε ενδεχόμενο διακρίσεων εις βάρος των γυναικών.

Βέβαια, απ' ό,τι φαίνεται, ξέχασε ότι στην Τουρκία ένας βιαστής μπορεί να τη γλιτώσει από τη δικαιοσύνη αν παντρευτεί το θύμα του, ενώ οι γάμοι ανήλικων κοριτσιών είναι πολύ συχνοί. Δεν χρειάζεται να συναινέσουν τα κορίτσια, αρκεί να συμφωνήσουν οι γονείς τους.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: