2.11.18

Μήνυμα του Βούτση για τη δίκη της Χ.Α....

ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Νίκος Παρασκευόπουλος, παρακολούθησαν ένας μέρος της σημερινής συνεδρίασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, λίγες ημέρες μετά το...
υπόμνημα που κατέθεσε η πολιτική αγωγή, ζητώντας την επιτάχυνση της διαδικασίας.

«Δηλώνω την αυτονόητη εμπιστοσύνη μας και την υποστήριξη μας προς το δικαιικό σύστημα και ιδιαίτερα προς το δικαστήριο αυτής της δίκης που μέσα σε δύσκολες συνθήκες προσπαθεί για την αναγκαία -και κατά το κοινό περί δικαίου αίσθημα- επιτάχυνση με την ταυτόχρονη εφαρμογή απολύτως του δικαιικού συστήματος αυτής της δίκης» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής εξερχόμενος του Εφετείου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, εξέφρασε τη σιγουριά πως πέραν των δικαστών, η κυβέρνηση και το υπουργείο Δικαιοσύνης, παίρνουν και θα πάρουν όλα τα μέτρα -με πλήρη αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων και των εγγυήσεων- «για να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα αυτή της δίκης».

Από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, δια του συνηγόρου Κώστα Παπαδάκη τέθηκε και πάλι σε δηλώσεις του το αίτημα να ισχύσει η υπουργική απόφαση του Ιουνίου του 2016, επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου, με την οποία ορίστηκε το Εφετείο της Αθήνας ως ο κύριος τόπος διεξαγωγής της δίκης. Η Πολιτική Αγωγή τονίζει πως η διοίκηση του Εφετείου έχει δεσμευτεί για την απαλλαγή των μελών της σύνθεσης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων από άλλα καθήκοντα ώστε να μπορεί το δικαστήριο να συνεδριάζει περισσότερες, με τουλάχιστον 15 συνεδριάσεις ανά μήνα για τις περισσότερες εκ των οποίων καταβάλλεται προσπάθεια να διεξάγονται στο Εφετείο.

Να θυμίσουμε πως αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ συναντήθηκε πρόσφατα με τον γ.γ. του υπουργείου Γιώργο Σάρλη και τη γ.γ. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, στους οποίους έθεσε ζητήματα για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Μετά το υπόμνημα των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και βουλευτής του Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επισπευσθεί η διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: