25.11.18

Πετάει ο γάιδαρος; ...














Αν το λέει ο ΣΚΑΪ, το Πρώτο Θέμα και το Βήμα, πετάει!...
«Έντονες αποδοκιμασίες Τσακαλώτου στη Λέσβο» ήταν ο κοινός τίτλος των «ενιαίων» Μέσων Ενημέρωσης. Η είδηση αφορούσε...
αποκλειστικά τις διαμαρτυρίες ορισμένων πολιτών που συνήθως και εύλογα υπάρχουν όπως και ορισμένων «ξυρισμένων» που -δυστυχώς- επίσης συνήθως υπάρχουν. Πολύ δε περισσότερο σε ένα νησί που δέχτηκε -και δέχεται- μεγάλα προσφυγικά ρεύματα.

Η είδηση συνοδευόταν από ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται να κάνει βόλτα στην αγορά την επομένη της ομιλίας του, ο υπουργός μαζί με συνεργάτες και φίλους και να συνομιλεί με κόσμο.

Είναι αστείο αλλά το ίδιο το βίντεο ακόμα και η περιγραφή του διαψεύδει το πόσο πολύ αποδοκιμάστηκε ο υπουργός και το πόσο έγινε «κόκκινο πανί» για τους περαστικούς.

«Οι πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα με τα γνωστά και παρατεταμένα "ου", άλλοι φώναζαν υβριστικά συνθήματα και τον χαρακτηρισμό "λαμόγια", ενώ μια κυρία του είπε: "μας εξαθλιώσατε... Ντροπή σας καταστρέψατε τη Λέσβο", ενώ συνέχισε λέγοντας "Ήρθατε να μας δείξετε το μπόι σας, σαν τον Πάπα και μετά άντε γεια". Στη συνέχεια, ένας άνδρας ακούγεται να φωνάζει "κοπρόσκυλα" και... "σανό"! (Πρώτο Θέμα).

Πράγματι λοιπόν, τρεις-τέσσερις έκαναν «ου», μια κυρία εμφανώς εξοργισμένη με το προσφυγικό αλλά και με την επίσκεψη του Πάπα, του φώναξε, κι ένας-δύο έβρισαν με τον γνωστό δημοκρατικό πολιτισμό. Σε άλλο ύφος και χωρίς την επιτακτική ανάγκη να φαίνεται παντού ότι η κυβέρνηση γκρεμίζεται μέσα σε αποδοκιμασίες, ενώ η Ν.Δ. παρελαύνει με τα πλήθη να ζητωκραυγάζουν, αλιεύσαμε από τοπικό αριστερό site το παρακάτω ενθουσιώδες σχόλιο:

Ο Ευκλείδης ήρθε και όχι μόνο ... μίλησε, αλλά τα είπε όλα και σε πάρα πολλούς μάλιστα! Τι, συνάντηση με την διοίκηση του Επιμελητηρίου, τι, ομιλία σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, όπιου μετά, μέχρι αργά το βράδυ απαντούσε σε δεκάδες ερωτήσεις, τι στους δρόμους που περπάτησε, δύο λόγια με περιστατικούς, τι, «είσαστε ο κ. Τσακαλώτος; Θέλω να σας πω, δυο λεπτά κάτι», που ευγενικά του το ζήτησε ένας πυροσβέστης και προφανώς δεν περίμενε ο άνθρωπος ότι ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας, θα άφηνε το τραπέζι και τον καφέ του και θα πήγαινε, μαζί με τον Γ. Πάλλη, να κάτσει στο δικό του τραπέζι, προκειμένου να ακούσει αυτό «το κάτι», τι, συνάντηση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο το πρωί στη Μυτιλήνη...

Για σταθείτε ρε παιδιά; Τι ακριβώς ευνοούσατε όταν γράφατε και λέγατε «ο Τσακαλώτος δεν μιλάει;» Δηλαδή, μας λέτε ότι ο Τσακαλώτος και ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης» για να «θεωρηθεί ότι μιλάει», πρέπει να μιλήσει, αποκλειστικά, σε εσάς; Σε όλους εμάς που μίλησε, επειδή, μάλλον, είμαστε... επαρχία, δεν μετράμε;

Υπερβολικό; Ίσως! Καλύτερα όμως μια υπερβολική έστω δόση αλήθειας από ένα υστερόβουλο ψέμα με τόσο δηλητήριο.

Α.Ψ.
Παρασκήνια, efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: