29.11.18

Κλώτσησε ευκαιρία και πάει σε… τελικό με τη Μίλαν ο Ολυμπιακός...

Είναι… νόμος ότι σε τέτοια παιχνίδια παίζει σημαντικό ρόλο το ξεκίνημα του αγώνα, το...
πρώτο τέταρτο με εικοσάλεπτο, ειδικά όταν ένας ελληνικός σύλλογος παίζει κόντρα σε μια ισπανική ομάδα (με ποιότητα), η οποία θα προσπαθήσει να επιβάλλει τον ρυθμό της από την αρχή. Σε αυτήν την αποστολή η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πήρε καλό βαθμό, καταφέρνοντας να… ράψει στα δικά της μέτρα το ματς και παγώνοντας τον ρυθμό να μην επιτρέψει στους Ανδαλουσιάνους να κάνουν το δικό τους παιχνίδι. Μάλιστα, κατάφερε στο πρώτο 15λεπτο να φτιάξει δύο φάσεις με καλές προϋποθέσεις, στο άστοχο σουτ του Μπουχαλάκη (6’) και με τη… βολίδα του Καμαρά (13’).

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να πατάνε καλύτερα μετά από το συγκεκριμένο διάστημα, βάζοντας περισσότερη ταχύτητα και βγάζοντας αυτοματισμούς. Λίγο έλειψε αυτή η άνοδός της να καρποφορήσει, αλλά οι Πειραιώτες είχαν… φύλακα άγγελο. Ο Ρώσος διαιτητής έδειξε άσπρη βούλα στο κεφαλοκλείδωμα του Σισέ στον Μαντί, αλλά ο Σα νίκησε δις τον Σέρχιο Λέον, που εκτέλεσε χαμηλά το πέναλτι και στην επαναφορά, ηττήθηκε και πάλι από τον Πορτογάλο γκολκίπερ.
Έτσι, ο Ολυμπιακός όχι μόνο δεν βρέθηκε να… κυνηγάει, αλλά έδειχνε να παίρνει αυτοπεποίθηση από τη συγκεκριμένη φάση, καταφέρνοντας να βγει καλά και στην κόντρα επίθεση, αλλά φάνηκε ότι κάτι έλειπε.

Δηλαδή ένας φορ ή ένας παίκτης που ξέρει να παίζει αρκετά καλά τη θέση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φταίει ο Φορτούνης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε αναγκαστικά εκεί. Σε μια τέτοια επίθεση λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» άγγιξαν το 1-0, με τη γλυκιά σέντρα του Τσιμίκα που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μπουχαλάκης αν και πάτησε καλά από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό του Ρόμπλες.

Η Μπέτις δυσκολευόταν να φτιάξει παιχνίδι, με τον τρόπο, τουλάχιστον, που συνήθως το κάνει. Από τις λίγες φορές που κατάφερε να κάνει, δηλαδή, να απλωθεί στον αγωνιστικό χώρο με πολύ γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, έκανε τη ζημιά. Ο Σανάμπρια βρέθηκε λίγο έξω από την περιοχή, το κέντρο του Ολυμπιακού δεν λειτούργησε καλά, ο Μπουχαλάκης έχασε τη φάση και ο Κανάλες με ωραίο σουτ νίκησε τον Σα. Η ελληνική ομάδα δεν έχασε την ψυχραιμία της, δεν το έβαλε κάτω και είχε τη στιγμή της για το 1-1 πριν την ανάπαυλα. Ωραία σέντρα του Ομάρ, κίνηση του Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έδιωξαν οι γηπεδούχοι πάνω στη γραμμή μετά την προβολή του 26χρονου άσου.

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: