28.11.18

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τη Χ.Α. κάλυψη και από τον Βορίδη...


«Η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαριά εκτεθειμένοι από...
αυτήν την ακροδεξιά κατρακύλα», τονίζει η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης για τις ακροδεξιές μαθητικές καταλήψεις.

"Μέχρι χθες, δήλωση στήριξης των ακροδεξιών κινητοποιήσεων μερίδας μαθητών, είχε κάνει μόνο ο Μιχαλολιάκος. Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο διάδοχός του στην ηγεσία της Νεολαία ΕΠΕΝ και  νυν  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μ. Βορίδης, ο οποίος, με δηλώσεις του στον ρ/σ 24/7 προσφέρει πλήρη πολιτική κάλυψη στις εθνικιστικές και ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία, αναφερόμενος σε «πατριωτική ευαισθησία». Η δε ΔΑΚΕ Καθηγητών σε κατάπτυστη ανακοίνωσή της στηρίζει απροκάλυπτα τις κινητοποιήσεις, μιλώντας για «εθνική αφύπνιση» των μαθητών απέναντι στον «εθνομηδενισμό» (σ.σ.: διαβάστε εδώ).

Η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαριά εκτεθειμένοι από αυτήν την ακροδεξιά κατρακύλα. Συναγωνίζονται σε μισαλλόδοξο και εμφυλιοπολεμικό λόγο  με τη Χρυσή Αυγή. Η εκπαιδευτική κοινότητα και το μαθητικό κίνημα, που έχουν δώσει μάχες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και την κοινωνία, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να σπείρει το εθνικιστικό μίσος και να διχάσει τη νεολαία. Τα αιτήματα για μόρφωση, δημιουργική απασχόληση, βελτίωση της καθημερινότητας και δικαιώματα, ενώνουν τους νέους σε έναν ορίζοντα δημοκρατικής αναγέννησης της χώρας".

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα την Τετάρτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «24/7», χαρακτήρισε «αντίδραση πατριωτικού χαρακτήρα» τις εθνικιστές καταλήψεις που πραγματοποιούνται σε σχολεία της χώρας, κάνοντας λόγο για «πατριωτική ευαισθησία των μαθητών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνοντας πως δεν επιδοκιμάζει συγκεκριμένα φαινόμενα εξτρεμισμού. Διερωτήθηκε, μάλιστα, αν η ΝΔ είναι ακροδεξιά και τόνισε πως η Αριστερά χαρακτηρίζει ακροδεξιό όποιον τάσσεται κατά της συμφωνίας.

«Το να αντιδρά κανείς και να προσπαθεί να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών από μόνο του είναι μια αντίδραση πατριωτικού χαρακτήρα που βάζει στο κέντρο την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Πυρά του υπουργείου Παιδείας κατά της ΝΔ
Εν τω μεταξύ, σε σημερινή ανακοίνωση του, σχετικά με τη συνεχιζόμενη απροκάλυπτη δράση της Χρυσής Αυγής σε σχολικές μονάδες, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επισημαίνει:

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, πριν από δύο μέρες με δημόσια τοποθέτησή του, έκανε έκκληση σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να πάρουν θέση για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία δεν το έκανε παρά την «ανάληψη ευθύνης» από τον κ. Μιχαλολιάκο με επίσημη δήλωση.

Δεν προκαλεί κανενός είδους έκπληξη η «αφωνία» της Νέας Δημοκρατίας. Ο ίδιος ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης με απροκάλυπτο τρόπο υποδαυλίζει τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία, επιδεικνύοντας ανερυθρίαστα την δομική του προσήλωση στα «ιδεώδη» του ακροδεξιού αυταρχισμού, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας.

Δυστυχώς, η σημερινή Ν.Δ. με τον ακροδεξιό δημόσιο λόγο της συμπορεύεται και ενισχύει τις φασιστικές αντιλήψεις της Χ.Α., αγνοώντας ότι στο τέλος της διαδρομής το ναζιστικό μόρφωμα θα «καταπιεί» και την ίδια.

Έστω και αργά, η ηγεσία της Ν.Δ. ας βρει τη δύναμη να καταδικάσει τις φασιστικές μεθοδεύσεις. Το απαιτεί η δημοκρατία που όλοι έχουμε υποχρέωση να την προασπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: