19.11.18

Τα πάντα θυσία στη μικροπολιτική...

Το σημερινό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» αποκαλύπτει περίτρανα πως η εμπλοκή που επιχειρήθηκε και επιχειρείται σε βάρος της συμφωνίας Τσίπρα-Ιερώνυμου είναι κυρίως πολιτική και δεν αφορά το...
περιεχόμενό της, το οποίο υπό άλλες πολιτικές συνθήκες θα γινόταν αποδεκτό μετά βαΐων και κλάδων.

Κατ’ αρχάς η συμφωνία ήταν γνωστή σε πλήθος ιεραρχών πολύ πριν ανακοινωθεί επισήμως. Γνωστή ήταν επίσης και στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία προσπάθησε να την αποτρέψει εν τη γενέσει της.

Σήμερα αποκαλύπτουμε πως ο κ. Μητσοτάκης, λίγες ημέρες πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο, συναντήθηκε με τον τελευταίο, προσπαθώντας να τον πείσει να αφήσει την όλη υπόθεση για αργότερα, όταν κατά τις επιδιώξεις και τις ελπίδες του θα είναι στην κυβέρνηση η Ν.Δ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδίδεται σε παρόμοια τακτική. Το ίδιο έκανε και με τη γερμανική ηγεσία, από την οποία ζητούσε να μην κάνει παραχωρήσεις στη σημερινή κυβέρνηση.

Το ίδιο έκανε και με τον Π. Μοσκοβισί, τον οποίο επέπληξε επειδή, μιλώντας στην ελληνική Βουλή, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ακολουθήσει -ενδεχομένως με επιτυχία- την ίδια τακτική και σε άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν αποκαλυφθεί. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε ούτε ένα παράδειγμα που η Ν.Δ. και ο αρχηγός της να στήριξαν την κυβέρνηση βάζοντας το συμφέρον της χώρας και του δοκιμαζόμενου λαού της πάνω από το παραταξιακό συμφέρον και τις προσωπικές φιλοδοξίες ενός πολιτικού που θέλει πάση θυσία να γίνει πρωθυπουργός - έστω και για μία μέρα.

Προφανώς αυτή η συμπεριφορά συνιστά τη χειρότερη μορφή αντιπολίτευσης. Τη ζήσαμε σε όλες της τις διαστάσεις πριν από την κρίση και την πληρώσαμε ακριβά. Αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες που φτάσαμε στην περιπέτεια των μνημονίων και στα συνακόλουθα.

Τώρα πια πρόκειται για ένα φαινόμενο παρακμής, που όσο συνεχίζεται τροφοδοτεί τον εκφυλισμό, την απαξίωση της πολιτικής και τις συνέπειές τους, που με τη σειρά τους ευνοούν την εμφάνιση πολιτικών τεράτων.

Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να είναι ο γνησιότερος εκφραστής αυτού του φαινομένου...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: