26.11.18

Θα βγείτε από το ευρώ; … Καλή τύχη!...

Φαίνεται πως όντως είχε ‘καθαρό μυαλό’ το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας, όταν κράτησε την χώρα στο ευρώ, έστω και φορτώνοντάς την...
με ένα ακόμα δυσβάσταχτο μνημόνιο. Και πιθανότατα έχει ακόμα…

Μόνο έτσι εξηγούνται όσα είπε πρόσφατα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere Della Sera, μιλώντας σε εξέχουσες προσωπικότητες της Ιταλίας. Αφού πρώτα δικαιολογήθηκε για την απραξία της Ελλάδας, που δεν βοήθησε τη Ρώμη στη διαμάχη της με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό, αφού θα ήταν -για ευνόητους λόγους- ο …βασικός ύποπτος, ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους Ιταλούς να μην εγκαταλείψουν το ευρώ, προχωρώντας μόνοι τους άμεσα στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην χώρα τους.

«Είναι καλύτερο να κάνετε σήμερα αυτό που θα κάνετε ούτως ή άλλως αύριο», είπε, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα. «Εάν αντ’ αυτού, έχετε μια άλλη ιδέα –πρόσθεσε, παραπέμποντας πιθανότατα στην επιλογή εξόδου από το ευρώ, την οποία ο ίδιος αρνήθηκε- τότε, καλή τύχη!», συνέχισε. «Δεν χρειάζεστε την εμπειρία ενός Έλληνα πολιτικού, για να καταλάβετε ότι κάτι τέτοιο δεν το χρειάζεται σήμερα όχι μόνο η ιταλική κυβέρνηση, αλλά ολόκληρη η χώρα». 

Αναφέρθηκε εξάλλου στην κίνηση της Moody’s να υποβαθμίσει το ιταλικό χρέος σε ένα μόνο βήμα, σε ‘σκουπίδια’, στις εκτιμήσεις ανάπτυξης της Ιταλίας όπως τις δημοσίευσε η Goldman Sachs, αλλά και στο γεγονός ότι η υποστήριξη των Ιταλών στο ευρώ έχει αυξηθεί, αγγίζοντας σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο το 57%. Κάτι που συνέβαινε άλλωστε και στην χώρα μας.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Corriere Della Sera...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: