2.11.18

Όλα στο φως για την Υγεία...

Η λέξη «φιάσκο» αρχίζει να γίνεται ξανά της μόδας από τα αντιπολιτευτικά χείλη. Τη χρησιμοποιούσαν κατά κόρον πέρυσι διάφοροι πολιτικοί, αλλά και τα...
αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης, για να περιγράψουν το πόρισμα της εξεταστικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Σήμερα, βέβαια, όχι μόνο έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν καν τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Χθες λοιπόν ξανακούσαμε τη λέξη με αφορμή την επικείμενη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1996-2014.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να τη χρησιμοποιήσουν είναι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, το όνομα του οποίου φέρεται να είναι αναμεμειγμένο στην υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Αδ. Γεωργιάδης προχώρησε, μάλιστα, το θέμα ακόμα πιο πολύ, υποστηρίζοντας πως από τα πορίσματα δεν θα προκύψει προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, ενώ εξέφρασε ξανά τις απειλές του. «Αντίθετα, για δικές σας πράξεις και ενέργειες θα ελεγχθείτε μέχρι κεραίας», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση.

Ο ένας από τους δύο αντιπροέδρους της Ν.Δ. ήταν αυτός ο οποίος, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας τα ονόματα των πολιτικών που είναι αναμεμειγμένα στην υπόθεση των σκανδάλων της Υγείας, και ειδικά της Novartis, είχε πάρει με τη σειρά τα κανάλια και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, από το πρωί ώς το βράδυ, απειλώντας θεούς και δαίμονες.

Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται ήδη και διάφορες δημοσιογραφικές πένες, οι οποίες σπεύδουν να αθωώσουν πολιτικούς για το ίδιο θέμα, πριν καν βγει το πόρισμα.

Επικαλούνται παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, όταν γνωρίζουν καλά ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν βγει τόσο πολλές δικαστικές αποφάσεις των υπηρετών της Θέμιδος με αρνητικό πρόσημο για μια κυβέρνηση.

Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στην προπαρασκευή ενός πολέμου με όλα τα μέσα, με στόχο η υπόθεση των σκανδάλων στην Υγεία να παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες, να μη διερευνηθεί και όσοι ευθύνονται να μείνουν στο απυρόβλητο. Ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο απαιτείται διαφάνεια.

Ηταν μοιραίο ότι μετά τη διαδικασία στην εξεταστική θα ακολουθούσε ένα πόρισμα. Προς τι λοιπόν οι διαμαρτυρίες, οι θρήνοι και κοπετοί; Ας περιμένουν πρώτα το επίσημο πόρισμα...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: