17.11.18

Καλιφόρνια, η πιο καταστροφική πυρκαγιά του αιώνα...

Δραματική είναι η αύξηση των αγνοουμένων από τη δασική πυρκαγιά που κατακαίει χιλιάδες εκτάσεις στρέμματα γης στη βόρεια Καλιφόρνια. Στους 71 ο αριθμός των νεκρών την...
ίδια ώρα που περίπου 52.000 εκτοπίστηκαν από τις κατοικίες του. Στάχτη έγιναν 12.000 σπίτια και άλλα κτίρια.

Ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται μετά τη δασική πυρκαγιά που προκάλεσε τεράστια καταστροφή στη βόρεια Καλιφόρνια ξεπέρασε τους 1.000, ανακοίνωσαν οι αρχές. Ο (προσωρινός) απολογισμός των νεκρών στην Κομητεία Μπιούτ αυξήθηκε στους 71 ενώ κάηκαν 550.000 στρέμματα γης.

Καλιφόρνια

Δραματικά είναι τα νούμερα από το νεότερο απολογισμό της Παρασκευής. Ο αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε από τους 631 στους 1.011 και όπως αναφέρουν από τη Κομητεία Μπιούτ ο κατάλογος αυτός μπορεί να αυξομειώνεται. Έκκληση στους πυρόπληκτους να συμβουλεύονται και να ενημερώνουν τις αρχές, κάνουν οι υπεύθυνοι.

Καλιφόρνια

«Θέλω να κατανοήσετε ότι αυτός είναι ένας κατάλογος που εξελίσσεται», τόνισε ο σερίφης Χόνι. «Οι πληροφορίες που σας δίνει είναι ανεπεξέργαστα δεδομένα και υπάρχει (...) πιθανότητα ο κατάλογος να περιέχει διπλές καταχωρίσεις», εξήγησε.

Σοκαριστικά τα νούμερα 

Σχεδόν 12.000 σπίτια και κτίρια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενημέρωσε το τμήμα δασικής προστασίας της Καλιφόρνιας (Cal Fire). Την ίδια ώρα χιλιάδες άλλες υποδομές εξακολουθούν να απειλούνται με τους πυροσβέστες να εργάζονται ακατάπαυστα προκειμένου να καταστείλουν την πυρκαγιά ενώ οι άνεμοι αναμένεται να επιδεινωθούν το Σαββατοκύριακο.

Η γιγαντιαία δασική πυρκαγιά, που απέχει πολύ από το να έχει τεθεί υπό έλεγχο, την Παρασκευή είχε ελεγχθεί κατά το 45%, κατά το πυροσβεστικό σώμα της Πολιτείας.

Στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας, η φωτιά έκαψε πάνω από 400.000 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος του γνωστού θέρετρου Μάλιμπου, όπου συχνάζουν διασημότητες, και έχει στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο απολογισμός των πυρκαγιών σε όλη την Πολιτεία έχει φθάσει, κατά συνέπεια, τους τουλάχιστον 74 από την περασμένη Πέμπτη.

Τα δημόσια σχολεία στο Σακραμέντο και στις περιοχές 90 μίλια προς τα νότια, ανακοίνωσαν ότι τα μαθήματα της Παρασκευής θα ακυρωθούν καθώς η πυρκαγιά χειροτέρεψε την ποιότητα του αέρα.

Την Καλιφόρνια αναμένεται σήμερα να επισκεφθεί ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να συναντηθεί με πυροπαθείς...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: