11.11.18

Σήμερα έχει ντέρμπι...


Την 6η σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που έχει να σημειώσει εδώ και 10 μήνες, κυνηγάει ο Ολυμπιακός στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την...
10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30, Novasports 1). 

Παράλληλα, οι Πειραιώτες θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη μετά από δέκα ματς σε ντέρμπι απέναντι στο «τριφύλλι», την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, καθώς έχουν να κερδίσουν από το περσινό ματς με τον «Δικέφαλο του Βορρά» τον περσινό Οκτώβριο! 

Επίσης, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θέλει να διατηρήσει ή και να μειώσει τη διαφορά (σε ενδεχόμενη γκέλα του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα) από την κορυφή, πριν από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. 


Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τονίσει πολλάκις στους παίκτες του πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουν τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ναι μεν έχει μία νεαρή ομάδα αλλά οι πιτσιρικάδες του Γιώργου Δώνη έχουν αποδείξει πως έχουν πολύ καλά στοιχεία και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον οποιονδήποτε αντίπαλο (με τελευταία την ΑΕΚ). 

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς και Κούτρη. 

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα είναι ο Μπουχαλάκης και ο Γκιγέρμε, με τον Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού χαφ. Δεξιά στην επίθεση θα είναι ο Ποντένσε, αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή ο Χασάν. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Γιαννιώτης, Μιράντα, Τοροσίδης, Καμαρά, Νάτχο, Ναουέλ, Τουρέ και Μάνος. Εκτός έμειναν οι Τσιμίκας, Μεριά, Φετφατζίδης, Πάρντο, Νικολάου, Ανδρούτσος και ο τραυματίας Γκερέρο.

Με τρεις στόπερ στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και την ισοπαλία κόντρα στην ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός θέλει να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο την τριάδα των ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.

Οι «πράσινοι» θέλουν να αποδείξουν πως η καλή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήταν τυχαία και στόχος τους είναι να συνδυάσουν μια ακόμη καλή παρουσία με το κατάλληλο αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Δώνης όλα δείχνουν πως θα επιλέξει σχήμα με τρεις στην άμυνα και διάταξη 3-4-2-1. 


Ο Διούδης θα είναι στο τέρμα, ενώ για τη σύνθεση της άμυνας κριτήριο είναι η συμμετοχή του Γιόχανσον. Ο Σουηδός που δεν προπονήθηκε χθες κανονικά έχει μια ενόχληση στο γόνατο, ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος υποτροπής και ο ίδιος θέλει να παίξει σαν τρελός. Εφόσον είναι διαθέσιμος, τότε την τριάδα των στόπερ θα συνθέσουν οι Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης και Κουλιμπαλί, με τον Γιόχανσον δεξιά και τον Ινσούα αριστερά. Αν αποφασιστεί να μην παίξει ο Γιόχανσον, τότε ο Κουλιμπαλί θα παίξει δεξιά και το ρόλο του τρίτου στόπερ θα έχει ο Πούγγουρας. Ο Κουρμπέλης με πιθανότατα τον Κάτσε θα είναι οι δύο του άξονα, με τον Χατζηγιοβάνη και τον Μπουζούκη να υποστηρίζουν τον μοναδικό προωθημένο Μακέντα. 

Στην αποστολή βρίσκονται οι εξής 21 παίκτες: Διούδης, Κότσαρης, Γιόχανσον, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Χατζηθεοδωρίδης, Μαυρομάτης, Πούγγουρας, Κουλιμπαλί, Στάικος, Δώνης, Μουνιέ, Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Κάτσε, Μακέντα, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής.

πηγη newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: