10.11.18

Με πρωτοβουλία του Ν. Κακλαμάνη ενός λεπτού σιγή για τον Κατσίφα...












Με δική του πρωτοβουλία και χωρίς συνεννόηση με κανέναν, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης αιφνιδίασε χθες τη Βουλή και τα...
κόμματα και πέτυχε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κώστα Κατσίφα. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Βουλής ή τη Διάσκεψη των Προέδρων, αλλά ήταν προσωπική κίνηση του προεδρεύοντος βουλευτή της Ν.Δ., επιβεβαιώθηκε και από τον αντιπρόεδρο της Βουλής Μάριο Γεωργιάδη, αλλά και από κοινοβουλευτικές πηγές.

Πάντως, ο Ν. Κακλαμάνης ρώτησε την Ολομέλεια για την ενός λεπτού σιγή αποσπώντας τη συναίνεσή της. Υπογραμμίζεται ότι μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός και Κατερίνα Ιγγλέζη, οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Μπούρας και Νίκη Κεραμέως και οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Νίκος Μωραΐτης.

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Ν. Κακλαμάνης είπε: «Εκ μέρους της Βουλής και επ' ευκαιρία της κηδείας του δολοφονηθέντος συμπατριώτη μας Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα, θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τη χωρίς κανένα άλλοθι καταδίκη της δολοφονίας του συγκεκριμένου ανθρώπου από την αλβανική αστυνομία. Αν έχω την ομόφωνη -γιατί δεν προβλέπεται αλλιώς από τον κανονισμό- συμφωνία σας, να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του συγκεκριμένου ανθρώπου. Υπάρχει αντίρρηση; Όχι. Σας ευχαριστώ πολύ».

Αιχμή από την Αν. Καββαδία

Την πρωτοβουλία Κακλαμάνη επέκρινε εμμέσως πλην σαφώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία γράφοντας στο Τwitter: «Πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Νικήτα Κακλαμάνη και όχι συλλογική απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων η ενός λεπτού σιγή στη Βουλή».

Διαφορετικός χειρισμός

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Χρυσή Αυγή (διά της Ελένης Ζαρούλια) είχε απαιτήσει από τη Βουλή να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, αλλά ο τότε προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός το είχε αποφύγει λέγοντας: «Νομίζω πως δεν υπάρχει καμία αντίρρηση η μνήμη του ανθρώπου αυτού να τιμηθεί, αλλά όσον αφορά την ενός λεπτού σιγή δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό. Πρέπει να έχουμε απόφαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων. Αναμφισβήτητα, όμως, τιμούμε τη μνήμη του ανθρώπου αυτού που έπεσε».

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: