11.11.18

Δέκα νεκροί από κατολίσθηση κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο...














(ΦΩΤΟ)

Επιζώντες αναζητούν από χθες διασώστες στην πόλη Νιτερόι μετά την κατολίσθηση, που άφησε πίσω της τουλάχιστον δέκα νεκρούς, μεταξύ των οποίων...
ένα παιδί, και έντεκα τραυματίες.

Το περιστατικό συνέβη έπειτα από δύο ημέρες έντονης βροχής, όταν ένας βράχος έπεσε σε μια πλαγιά όπου βρισκόντουσαν σππίτια με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι από αυτά να καταπλακωθούνν.

«Έβρεξε πολύ τις δύο τελευταίες ημέρες, με τις αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή στο Νιτερόι, όπου συνέστησαν στους κατοίκους να κατευθυνθούν προς ασφαλή μέρη» δήλωσε στο Globo News ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ρίο.

Σύμφωνα με το κανάλι, οι διασώστες επιχειρούσαν όσο το δυνατόν πιο αθόρυβα, ώστε να μπορούν να ακούσουν τους εγκλωβισμένους στα ερείπια, ενώ με αυτοσχέδια φωτιστικά συνέχισαν την προσπάθεια και το βράδυ.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως τουλάχιστον 9 ενήλικες και 2 ανήλικοι έχουν σωθεί μέχρι στιγμής. Η πλειοψηφία αναφέρθηκε με τη βοήθεια σκυλιών σκύλων.

Εθελοντές οργανώνουν τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συγκεντρωθεί, ενώ μαζί με πυροσβέστες και άνδρες των δυνάμεων ασφάλειας προσπαθούν να καθαρίσουν την περιοχή από τα συντρίμμια και τις λάσπες.

Οι κατολισθήσεις και οι πλημμύρες είναι συχνό φαινόμενο στη Βραζιλία. Το πιο θανατηφόρο περιστατικό έγινε το 2011, όταν ολόκληροι λόφοι κατέρρευσαν μετά από έντονες βροχές, σκοτώνοντας σχεδόν 1.000 ανθρώπους.




efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: