29.11.18

Πώς «χτυπήθηκε» ο Τζιτζικώστας...

...από τις αποφάσεις Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη...

Μπορεί η αντικατάσταση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη να φαντάζει ως μία...
απλή διαδικαστική αλλαγή, το παρασκήνιο ωστόσο που κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή έχει «ζουμί», ενόψει μάλιστα και των αυτοδιοικητικών εκλογών του προσεχούς έτους.

Όπως ανακοινώθηκε με μία λιτή ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αναστάσιος Σπηλιόπουλος, πρώην υπουργός Υγείας και επί σειρά ετών βουλευτής Θεσσαλονίκης, παίρνει τη θέση που μέχρι πρότινος είχε ο Αντώνης Γυφτόπουλος, ο οποίος μάλιστα ανέλαβε τη θέση αυτή μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο τελευταίος είχε ξεκάθαρα πάρει θέση υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη όταν ήταν υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το 2009 ενώ έκτοτε έχει χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους «καραμανλικούς» της βόρειας Ελλάδας, αλλά και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο είναι και κουμπάρος.

Όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», επί προεδρίας του στη Διοικούσα Επιτροπή δέχτηκε πολλές «βολές» από άλλα στελέχη του κομματικού πυρήνα λόγω της άρνησής του να κάνει «χατίρια» σε συγκεκριμένες πηγές πληροφόρησης (ΜΜΕ και δημοσιογράφους) αλλά και λόγω των διαφωνιών που έχει εκφράσει αναφορικά με την επιλογή «γαλάζιου» υποψηφίου για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης.

Σίγουρα μία τέτοια απόφαση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στέλνει μήνυμα στον βορειοελλαδίτη «ανταγωνιστή» του, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος όσο περνάει ο καιρός ενδυναμώνει τη θέση του και την επιρροή του σε «γαλάζια» αλλά και μη, ακροατήρια...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: