20.11.18

Κάτι «ξέχασε» ο… σεβασμιότατος...

Με… ειρωνικό τρόπο αντέδρασε χθες ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ στην αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» πως στα τέλη Οκτωβρίου συναντήθηκε με τον...
Κυριάκο Μητσοτάκη και συμφώνησαν να συμμαχήσουν κατά του Αρχιεπισκόπου για να μην περάσει το «προσύμφωνο» με την κυβέρνηση. 

Ο μητροπολίτης, λοιπόν, καίτοι παραδέχεται πως μετέβη στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς, ισχυρίζεται πως τότε δεν ήταν γνωστή η πρόθεση της Αρχιεπισκοπής και του Μαξίμου να συμφωνήσουν και, άρα, δε θα μπορούσε να οργανώνει σχέδιο για να τιναχτεί η συμφωνία στον αέρα. 

Μάλιστα, ο Πειραιώς Σεραφείμ ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ για να επιδώσει προσωπικώς και ιδιοχείρως στον Κυριάκο Μητσοτάκη την πρόσκληση για τον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά. Ωστόσο, ο σεβασμιότατος με την απάντησή του προκαλεί νέες απορίες: αφενός, διότι είναι λίγο… νωρίς για να ασχολείται κάποιος από τα τέλη Οκτωβρίου με τα προσκλητήρια για τα Θεοφάνεια. 

Αφετέρου διότι παραδοσιακά, οι επίσημοι προσκεκλημένοι στα Θεοφάνεια του Πειραιά είναι ο Αρχιεπίσκοπος και οι πολιτειακοί παράγοντες. Άρα, αναρωτιέται κανείς: ο μητροπολίτης Πειραιώς είχε την «ευαισθησία» να παραδώσει ιδιοχείρως πρόσκληση μόνο στον τελευταίο στην πολιτειακή ιεραχία, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Γιατί δεν έκανε το ίδιο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής;...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: