7.11.18

Τι συμβαίνει στην Ισπανία;

Εκκενώθηκαν σταθμοί σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη...

Στην εκκένωση του σιδηροδρομικού σταθμού «Ατότσα», στη Μαδρίτη, προχώρησαν οι ισπανικές Αρχές. 

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο...
λόγος, ωστόσο αξίζει να διευκρινιστεί ότι το πρωί της Τετάρτης εκκενώθηκαν δύο τρένα σε κεντρικό σταθμό της Βαρκελώνης λόγω εντοπισμού πιθανού εκρηκτικού μηχανισμού σε βαλίτσα επιβάτιδας. Γεγονός που προφανώς εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν υπήρχε σχέδιο τρομοκρατικών επιθέσεων. 

«Κάνουμε ελέγχους στα τρένα υψηλής ταχύτητας στον σταθμό ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας. Δύο τρένα στις γραμμές 3 και 4 έχουν εκκενωθεί» ανέφερε η αστυνομία της Καταλονίας στο Twitter, ενώ στο σημείο μετέβη από την πρώτη στιγμή ομάδα πυροτεχνουργών. 

"Λάβαμε ειδοποίηση γύρω στις 08.00 τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας). Η υπηρεσία ασφαλείας της σιδηροδρομικής εταιρίας Adif εντόπισε με σκάνερ ένα αντικείμενο που μοιάζει με πιθανό εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε βαλίτσα. Συνεχίζουμε τους ελέγχους"

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία για όλη αυτή την αναστάτωση φέρεται να είναι χειροβομβίδα που βρισκόταν στις αποσκευές επιβάτιδας. Όπως πάντως ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται τον σιδηροδρομικό σταθμό, τα δρομολόγια αποκαταστάθηκαν αμέσως, παρότι ο έλεγχος για το ύποπτο αντικείμενο βρισκόταν σε εξέλιξη...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: