4.11.18

Στο «κυρίως μενού» η Ιταλία και μια «γεύση» από Ελλάδα...














Μια νέα «γεύση» των απόψεων των Ευρωπαίων εταίρων σχετικά με το ζήτημα των συντάξεων αναμένεται να πάρει το οικονομικό επιτελείο...
αύριο Δευτέρα, οπότε συνεδριάζει το Eurogroup με την Ιταλία στο επίκεντρο, αλλά οι οριστικές αποφάσεις εκτιμάται ότι θα παρθούν στην τελευταία για το 2018 συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών στις 3 Δεκεμβρίου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδυθεί σε αγώνα δρόμου προκειμένου το θέμα με την αναστολή ή τη μερική περικοπή της προσωπικής διαφοράς να περιληφθεί στην ατζέντα της συνεδρίασης του έκτακτου Eurogroup στις 19 Νοεμβρίου και να μη συζητηθεί μόνο στο περιθώριο.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε προεξοφλήσει ότι το ζήτημα θα είχε ξεκαθαρίσει από τον Οκτώβριο, αλλά τώρα «τρέχει» για να διευθετήσει τις «λίγες εκκρεμότητες», όπως είχε ανακοινώσει μετά το πρόσφατο EuroWorking Group. Γι' αυτό το λόγο η πρόοδος των σχετικών διαπραγματεύσεων δεν θα συζητηθεί επίσημα στο αυριανό Eurogroup, αλλά στο περιθώριο.

Στην ατζέντα των υπουργών βρίσκονται μεταξύ άλλων η αξιολόγηση των σχεδίων προϋπολογισμών των κρατών – μελών, το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας που έχει φέρει σύγκρουση μεταξύ Ρώμης και Ε.Ε. λόγω της πρόβλεψης για έλλειμμα στο 2,4% του ΑΕΠ και συζήτηση σχετικά με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα στην ΟΝΕ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: