17.11.18

Έκλεισαν οι πύλες στο Πολυτεχνείο...


... σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις...
Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μέσα στον χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 45 χρόνων από την εξέγερση.

Σε εξέλιξη...
προσυγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων έξω από το πολυτεχνείο επί της οδού Πατησίων ενώ έκλεισαν και οι πύλες του κτιρίου.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου περιμένουν τον κύριο όγκο της διαδήλωσης που θα καταλήξει, όπως κάθε χρόνο, στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Και φέτος η αστυνομία λαμβάνει ισχυρά μέτρα στην περιοχή του κέντρου, επιστρατεύοντας περίπου 5.000 αστυνομικούς κυρίως έξω από αστυνομικά τμήματα και κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες και εφαρμόζοντας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει συνεχείς πτήσεις drones αλλά και ελικοπτέρου της αστυνομίας.

Στην περιοχή των Εξαρχείων θα βρίσκονται πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί που θα παρατηρούν τυχόν ύποπτες κινήσεις ατόμων, καθώς και κτίρια που τελούν υπό κατάληψη.


Κλειστοί τρεις σταθμοί του μετρό

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, ο σταθμός «Μέγαρο Μουσικής» θα κλείσει στις 15:00, ενώ «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα» θα κλείσουν στις 16:30.

Τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, ενώ οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν ξανά μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και αφού προηγηθεί νέα σχετική εντολή της αστυνομίας.

Τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ, σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ήδη ισχύουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλ. Κάνιγγος θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.



Κλείνουν νωρίτερα τα μουσεία

Λόγω των εκδηλώσεων έκλεισαν νωρίτερα κάποια μουσεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο καθώς και το Επιγραφικό έκλεισαν στις 13.00.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: