21.11.18

Ο «καθαρός» Ζακ και τα «πρεζάκια» της προπαγάνδας...

Mε την ιατροδικαστική και την ιστολογική εξέταση για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αποκρυσταλλώνονται πλήρως τα πραγματικά περιστατικά του θανάτου του 33χρονου, που...
πλέον θα εξετάσει η Δικαιοσύνη. Πρόκειται για γεγονότα εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά που διακινήθηκαν ως αρχική εκδοχή και δημιουργούν σοβαρό προβληματισμό για τον ρόλο αρκετών στην υπόθεση.

Η αρχική είδηση ότι κάποιο «πρεζάκι» επιχείρησε να ληστέψει με μαχαίρι ένα κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια, «παγιδεύτηκε» από δύο «νοικοκυραίους», συνελήφθη και στη συνέχεια εξέπνευσε, ήταν πολύ βολική. Όμως τα στοιχεία κατέρριψαν διαδοχικά όλα τα δεδομένα της κατασκευασμένης ιστορίας. Αποδείχτηκε ότι δεν ήταν ληστής, δεν απείλησε, αλλά ζήτησε βοήθεια, δεν κρατούσε μαχαίρι, δεν ήταν πρεζόνι, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα μέχρι θανάτου, δεν επετράπη η παροχή βοήθειας και κακοποιήθηκε από την Αστυνομία αφού συνελήφθη ημιθανής. Κοινώς δύο άνδρες τον λιντσάρισαν μέχρι θανάτου και τον αποτελείωσε η Αστυνομία, με τον τρόπο που έχουμε δει.

Ο προβληματισμός πηγάζει από την πρωτοφανή απόπειρα συγκάλυψης με τη διακίνηση μιας ψευδούς ιστορίας που αναπαρήγαγε με εντυπωσιακές λεπτομέρειες μεγάλη μερίδα συστημικών ΜΜΕ, συσκοτίζοντας κάτω από τη στερεοτυπική εκδοχή το πραγματικό γεγονός και προσβάλλοντας τη μνήμη του νεκρού, εργαλειοποιώντας ακόμη και τη σεξουαλική του ταυτότητα. Ακόμη πιο προβληματικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με καταγγελίες της οικογένειας, παρότι αστυνομικοί ελέγχονται ποινικά και πειθαρχικά, η ΕΛΑΣ φέρεται να εμπλέκεται στη συσκότιση και τις ψευδείς διαρροές υλικού της δικογραφίας, να εμποδίζει τη διερεύνηση και να διαβιβάζει επιλεκτικά ή καθυστερημένα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη.

Η μνήμη του θύματος διασώθηκε γιατί ήταν γνωστό πρόσωπο και αρκετοί αμφισβήτησαν αμέσως την αρχική εκδοχή. Όμως η ενεργοποίηση ενός μηχανισμού ποινικής συγκάλυψης και μεταστροφής της κοινής γνώμης, είτε αντανακλαστικά είτε οργανωμένα, δοκιμάζει τις αντοχές του κράτους δικαίου...

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: