22.11.18

Το σημαδιακό 2000 του «Σούμι»...














Μετά από πολύ καιρό η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ αποφάσισε να μας δώσει «κάτι» που τον αφορά. Δυστυχώς, δεν...
ήταν κάποιο (ευχάριστο) νέο για την κατάσταση της υγείας του. Ηταν μια συνέντευξη που βιντεοσκοπήθηκε στις 30/10/2013, δύο μήνες πριν από το ατύχημα στις Αλπεις.

Ουδείς μπορεί να καταλάβει γιατί κυκλοφόρησε αυτό το βίντεο τώρα, καθώς η επίσημη δικαιολογία, ότι τον Ιανουάριο κλείνει τα 50 του χρόνια και ήταν μια ευκαιρία να τον θυμηθούμε, μάλλον δεν στέκει.

Τα πιο αισιόδοξα σενάρια λένε ότι επίκειται μια ανακοίνωση για την πορεία της υγείας του. Αλλωστε από το 2015 έχουμε να μάθουμε επίσημα νέα. Κανείς δεν λέει τίποτα, μόνο κάποιες φήμες αιωρούνται απ’ αυτούς που τον επισκέπτονται. Σύμφωνα με μια σούμα των τελευταίων ετών, ο Γερμανός οδηγός της Φόρμουλα 1 πρέπει να έχει επαφή με το περιβάλλον, αλλά ουδείς μάς λέει με σαφήνεια αν επικοινωνεί με τους οικείους του, αν περπατάει ή έστω μιλάει.

Ενα άλλο ενδεχόμενο της διαρροής αυτής της συνέντευξης είναι η πιθανή συμμετοχή του γιου του Μικ στο επόμενο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.

Στο συγκεκριμένο βίντεο ο Μίχαελ Σουμάχερ ερωτάται για την πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας του. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή είναι «το πρωτάθλημα του 2000» και εξηγεί: «Κατ’ αρχάς η Ferrari είχε να πάρει τίτλο 21 χρόνια, ενώ παράλληλα εγώ ήμουν από το 1996 χωρίς πρωτάθλημα. Η νίκη μου στη Σουζούκα είναι μνημειώδης για πολλούς λόγους, ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας μου».

Παράλληλα αποκάλυψε πως τόσο στην Benetton όσο και στη Ferrari πήγε ως μέλος ενός μεγαλεπήβολου project. Αυτός με την εμπειρία του θα βελτίωνε τις ομάδες και όλοι μαζί θα κατακτούσαν τίτλους μέσα σε μια πενταετία. Ετσι κι έγινε! Το ίδιο, αλλά σε άλλη μορφή, επιχειρήθηκε να κάνει και το 2010, όταν επέστρεψε από τη... σύνταξη για χάρη της Mercedes. Μπορεί ο Γερμανός να μη διακρίθηκε στη δεύτερη θητεία του στη F1, όμως τα επόμενα χρόνια ώς και σήμερα η συγκεκριμένη ομάδα σαρώνει τα πρωταθλήματα.

Πέρα από τη Φόρμουλα 1, ο «Σούμι» αγαπούσε πολύ το ποδόσφαιρο. Επαιζε συχνά μπάλα (με αρκετή επιτυχία), ενώ κάθε χρόνο διοργάνωνε έναν αγώνα. Αλλωστε ένας ποδοσφαιριστής, και μάλιστα τερματοφύλακας, ήταν το είδωλό του. Οπως αποκάλυψε ο ίδιος στην τελευταία συνέντευξή του, λάτρεψε τον Χάραλντ Σουμάχερ, προφανώς και λόγω συνεπωνυμίας.

Από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό δύο ανθρώπους θαύμαζε: τον Αϊρτον Σένα και τον μετρ του καρτ, Βιντσέντζο Σοσπίρι. Οσο για τους μεγάλους αντιπάλους του, με τον Μίκα Χάκινεν είχε σχέση μεγάλου αμοιβαίου σεβασμού και φιλίας.

Ευθύμης Ασημακόπουλος
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: