19.11.18

«Υπονοώ 13η σύνταξη, πιο μόνιμες καταστάσεις»...

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι της απόφασης του Euroworking Group με την οποία δεν απαιτείται η μείωση των συντάξεων, φαίνεται ότι στο μυαλό πολλών στον ΣΥΡΙΖΑ έχει τεθεί ο
… επόμενος στόχος: δηλαδή, η θέσπιση της 13ης σύνταξης, όπως ίσχυε παλαιότερα. 

Αυτό, εξάλλου, υπονόησε με… σαφέστατο τρόπο ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό  «Αθήνα 984». «Σε ό,τι αφορά τη μη περικοπή των συντάξεων, στο δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, 17-21/12, θα γίνει η συζήτηση και η ψήφιση του προϋπολογισμού. Αυτό που θα χρειαστεί, προφανώς, είναι με επιπλέον νομοθετική πρωτοβουλία να ακυρωθεί -αν και δεν είναι δόκιμη η έκφραση διότι οι νόμοι δεν ακυρώνονται αλλά γίνεται άλλη νομοθεσία πάνω στον υπάρχοντα νόμο- η προνομοθέτηση», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης, για να προσθέσει με νόημα: «Έχουμε μπει σε μια άλλη εποχή. 

Κανείς δεν μιλάει πια για 4ο μνημόνιο ούτε για «δραματική κατάσταση» και όσοι μιλούν το κάνουν πολύ χαμηλότονα και γνωρίζοντας ότι δεν έχει καμία βάση, διότι η μη μείωση των συντάξεων αποτελεί τομή. Ήταν κάτι πάρα πολύ σημαντικό χωρίς καμία αμφιβολία, ενώ καθώς θα δοθεί για τρίτη χρονιά και μέρισμα -το οποίο κατά μεγάλο ποσοστό πηγαίνει ακριβώς στους ίδιους ανθρώπους που είχαν υποστεί στο παρελθόν μειώσεις- αυτό θα ανακουφίσει για μια ακόμη φορά». 

Και αμέσως μετά, ο Πρόεδρος της Βουλής… έβγαλε την είδηση: «Επιπλέον θα δημιουργήσει κι ένα πρόκριμα για τα επόμενα χρόνια, εφόσον η χώρα θα συνεχίζει με ικανή ανάπτυξη και χωρίς προβλήματα, να υπάρξουν και πιο θεσμικές παρεμβάσεις. Υπονοώ για 13η  σύνταξη κ.λπ. πιο μόνιμων καταστάσεων. Το κοινωνικό μέρισμα που θα βγαίνει κάθε Νοέμβρη, θα μπορούσε ενδεχομένως -και η προσδοκία είναι να το πραγματοποιήσει η κυβέρνηση- να μετατραπεί σε κάτι θεσπισμένο. 

Να μετατραπεί δηλαδή σε ένα δικαίωμα και όχι σε μια κυβερνητική διάθεση σε ετήσια βάση», κατέληξε ο Νίκος Βούτσης, αποκαλύπτοντας τις ιδέες και τις προθέσεις που υπάρχουν σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: