1.7.23

«Ανθρωποφαγία αντί ανάδειξης!»...



Αυτοκτόνησε και η πορεία του προς το τραγικό τέλος, αναπόφευκτα, γεννά ουσιαστικές παρατηρήσεις… Ο 35χρονος Βλαντιμίρ Σεντόφ απ' το Καζακστάν, τρίτος ολυμπιονίκης (85κ.) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο (2008) βρέθηκε ντοπαρισμένος προ επταετίας (2016), του αφαιρέθηκαν τα μετάλλια, όσα είχε κατακτήσει στον ενδιάμεσο χρονικό διάστημα (2008-16) αν και... ο ίδιος «φώναζε» πως «δεν φταίω, έπαιρνα ότι μου έδινε ο προπονητής μου (Αλεξέϊ Νι) πριν μπω στον αγωνιστικό χώρο».

Eπικοινωνήσαμε με την πρωτεύουσα Αστάνα, στην καρδιά της ηπειρωτικής Ασίας, η τοπική αθλητική αρχή μας παρέπεμψε σε σύμβουλο της, εκπαιδευτικό. Ο Ματία Στρέφ βεβαίωσε την κακή ψυχολογία του αυτόχειρα («είχε πέσει σε βαθιά, μη αναστρέψιμη, κατάθλιψη όλα αυτά τα χρόνια») αλλά δεν έμεινε εκεί. Αυτόβουλα, χωρίς δικό μας ερέθισμα, διατύπωσε καίρια παρατήρηση:

«Υποχρεώσεις και απαιτήσεις του σύγχρονου αθλητισμού ,αν δεν υπάρξουν ζωτικές παρεμβάσεις εξυγίανσης του τρόπου και του στόχου της άθλησης, θα οδηγούν μελλοντικά σε παρόμοια τραγικά φαινόμενα! Η ανθρωποφαγία αντί της ανάδειξης είναι ισχυρότερη συνθήκη στον κύκλο συμφερόντων του σύγχρονου αθλητισμού».
Αναζητείται Δον Κιχώτης…           

Σπύρος Τσάμης

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: