29.7.23

«X» στη… νομοθεσία έβαλε ο Μασκ...


Τοποθέτησε τη νέα πινακίδα χωρίς άδεια στο κτίριο του Twitter.
 Έρευνα εναντίον του...
Αξιωματούχοι του Σαν Φρανσίσκο ξεκαθαρίζουν ότι η αντικατάσταση γραμμάτων ή συμβόλων σε κτίρια ή η τοποθέτηση πινακίδας πάνω σε ένα κτίριο, απαιτεί άδεια για λόγους σχεδιασμού και ασφάλειας

Ένα μεγάλο… «X»... στην πολεοδομική νομοθεσία έβαλε ο Ίλον Μασκ, καθώς τοποθέτησε την ομώνυμη νέα πινακίδα χωρίς άδεια στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο.

Η πόλη του Σαν Φρανσίσκο άνοιξε καταγγελία και ξεκίνησε έρευνα για την γιγάντια πινακίδα «Χ» που τοποθετήθηκε την Παρασκευή στην κορυφή του κτιρίου στο κέντρο της πόλης, καθώς ο Μασκ συνεχίζει το rebranding του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Αξιωματούχοι του Σαν Φρανσίσκο ξεκαθαρίζουν ότι η αντικατάσταση γραμμάτων ή συμβόλων σε κτίρια ή η τοποθέτηση πινακίδας πάνω σε ένα κτίριο, απαιτεί άδεια για λόγους σχεδιασμού και ασφάλειας.

Το X εμφανίστηκε όταν η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο εμπόδισε τους εργαζομένους τη Δευτέρα να αφαιρέσουν το εμβληματικό πουλί, το παλιό λογότυπο της μάρκας από το κτίριο, λέγοντας ότι δεν είχαν αποκλείσει το πεζοδρόμιο για να κρατήσουν τους πεζούς ασφαλείς αν έπεφτε κάτι. 

Οποιαδήποτε γράμματα ή σύμβολα αντικατάστασης θα απαιτούσαν άδεια για να διασφαλιστεί η «συνέπεια με την ιστορική φύση του κτιρίου» και να βεβαιωθεί ότι οι προσθήκες είναι ασφαλείς, δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Πάτρικ Χάναν, εκπρόσωπος του Τμήματος Επιθεώρησης Κτιρίων. Η ανέγερση πινακίδας στην κορυφή ενός κτιρίου απαιτεί επίσης άδεια, τόνισε ο Χάναν.

«Η αναθεώρηση του σχεδιασμού και η έγκριση είναι επίσης απαραίτητη για την τοποθέτηση αυτής της πινακίδας. Η πόλη ανοίγει καταγγελία και ξεκινά μια έρευνα», είπε σε ένα email.

Ο Μασκ αποκάλυψε ένα νέο λογότυπο «Χ» για να αντικαταστήσει το διάσημο μπλε πουλί του Twitter, καθώς αναδιαμορφώνει εκ βάθρων την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Το X άρχισε να εμφανίζεται στην έκδοση για υπολογιστές του Twitter την περασμένη Δευτέρα, ενώ η αντικατάσταση σε μεγάλο βαθμό ολοκληρώθηκε την Παρασκευή με τις εφαρμογές σε κινητά iOS και Android. 

Ο κροίσος, ο οποίος είναι επίσης CEO της Tesla, γοητευόταν από καιρό με το γράμμα Χ και είχε ήδη μετονομάσει την εταιρική ονομασία του Twitter σε X Corp. αφού την αγόρασε τον Οκτώβριο. Ένα από τα παιδιά του μάλιστα ονομάζεται «Χ». Το πραγματικό όνομα του παιδιού είναι μια συλλογή από γράμματα και σύμβολα.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ένας εργαζόμενος σε ένα ανυψωτικό μηχάνημα έκανε ρυθμίσεις στην πινακίδα και στη συνέχεια έφυγε.
Πηγή: apnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: