31.7.23

Όταν οι Άγγλοι κάνουν πρωτοσέλιδο τις φωτιές...


...κι «εμείς» την... πάπια...

Παρουσιάζουν ενδιαφέρον τα πρωτοσέλιδα μερικών εφημερίδων της προηγούμενης Τρίτης. Και η σύγκριση μεταξύ τους. Κάποιων δικών μας εφημερίδων και κάποιων της Αγγλίας. Για τις φωτιές στη Ρόδο. Βλέπετε, υπήρχαν αρκετοί Εγγλέζοι εκεί, οπότε... αναμενόμενο και το ενδιαφέρον των ΜΜΕ του Λονδίνου.

Δείτε λοιπόν τα πρωτοσέλιδα του Guardian, του Independent και της The Daily Telegraph. Και δείτε και τα πρωτοσέλιδα τριών ελληνικών, φιλοκυβερνητικών, εφημερίδων. Άλλα αντ’ άλλων, λες και δεν καιγόταν η Ρόδος (η Κέρκυρα, η Κάρυστος...). «Έξτρα εισόδημα», «προσλήψεις στο δημόσιο», «περισσότερα ακίνητα» κ.τ.λ.

Οι εφημερίδες υποβαθμίζουν τις πυρκαγιές, τα κανάλια τις παρουσιάζουν μεν, αλλά χωρίς να αναζητούν ευθύνες από κανέναν στην κυβέρνηση και κάπως έτσι πορεύεται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, στη δεύτερη τετραετία με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ιδού κι ένα άλλο παράδειγμα εκείνης της μέρας, όπως το αλίευσα από το Twitter, αλλά ούτως ή άλλως το παρακολουθούσαμε και σε live μετάδοση. Το πρακτορείο Reuters έδειχνε ζωντανά βίντεο από τη Ρόδο, βλέπαμε σε ζωντανή μετάδοση τη φωτιά να κατατρώει το νησί. Εκείνη την ώρα λοιπόν, τα ελληνικά κανάλια έπαιζαν τα παρακάτω:

ΕΡΤ - Συνέντευξη Μητσιά
ALPHA - Οικογενειακές ιστορίες
MEGA - Δύο ξένοι
OPEN - Το μυστικό της πεταλούδας
ΣΚΑΪ - Δεσποινίς ετών 39
ΑΝΤ1 - Οι συμμαθητές (Ε)
STAR - Cash or trash

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: