29.7.23

Πάνω από 545.000 στρέμματα κάηκαν μέσα σε 10 μέρες...

Πάνω από 545.000 στρέμματα και συγκεκριμένα 545.560, έχουν καεί τις τελευταίες 10 μέρες στη χώρα, από τις φωτιές που ταλανίζουν την Επικράτεια από τις 19 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοπέρνικου. 

Η μεγαλύτερη καταστροφή παρατηρείται στη Ρόδο με... 202.850 στρέμματα καμένα, τη Δυτική Αττική με 116.620 στρέμματα καμένα, την Ανατολική Αττική με 39.310 στρέμματα καμένα, την Κέρκυρα όπου κάηκαν 26.850 στρέμματα, την Εύβοια που κάηκαν 22.860 στρέμματα και την Αχαΐα που κάηκαν 19.760 στρέμματα. 

 
Σημειώνεται ότι το Copernicus απαρτίζεται από 3 σκέλη: ένα σκέλος υπηρεσιών που εξασφαλίζει πληροφορίες στους τομείς της παρακολούθησης της ατμόσφαιρας, της παρακολούθησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, της παρακολούθησης της γης, της κλιματικής αλλαγής, της διαχείρισης έκτακτης ανάγκης και της ασφάλειας, ένα διαστημικό σκέλος που εξασφαλίζει βιώσιμη διαστημική επισκόπηση για τους παραπάνω τομείς υπηρεσιών και ένα επιτόπιο σκέλος που εξασφαλίζει συντονισμένη πρόσβαση σε παρατηρήσεις μέσω εναέριων, θαλάσσιων και επίγειων εγκαταστάσεων για τους παραπάνω τομείς υπηρεσιών —τα επιτόπια δεδομένα είναι απαραίτητα για τη διασφάλιση της παράδοσης ποιοτικών δεδομένων και πληροφοριών.



Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (EFFIS) υποστηρίζει τις υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την προστασία των δασών από πυρκαγιές στην ΕΕ και τις γειτονικές χώρες και παρέχει στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενημερωμένες και αξιόπιστες πληροφορίες για τις πυρκαγιές σε άγρια ​​εδάφη στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: