31.7.23

Όλο το παρασκήνιο...


«Πόλεμος» εν μέσω θέρους αναμένεται να ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο γαλάζια στρατόπεδα: στο στρατόπεδο του υποψήφιου... περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και την κυβερνητική παράταξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ενοχληθεί έντονα μετά το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη την ώρα που η χώρα δοκιμαζόταν από τις πυρκαγιές και κηδευόταν ένας από τους δύο πιλότους του μοιραίου Canadair.

Το ζεϊμπέκικο του Γ. Πατούλη ήταν μάλλον η αφορμή και όχι η βασική αιτία της πρωθυπουργικής εντολής για την απόσυρση του χρίσματος, με όλα τα ρίσκα που μπορεί να εμπεριέχει μια τέτοια κίνηση στην περίπτωση που ο κ. Πατούλης επιμείνει και κατέβει ως «αντάρτης» στις επικείμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις 8 Οκτωβρίου.

Ο λόγος που επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης να αποσύρει την πολιτική στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Πατούλη, ενδεχομένως να έχει να κάνει και με άλλου είδους θέματα.

«Το ζεϊμπέϊκο ήταν απλώς η αφορμή» λένε καλά πληροφορημένες πηγές που γνωρίζουν το πώς εξελίσσεται το πολιτικό παιχνίδι.

Ταυτόχρονα όμως έχει μεγάλη βαρύτητα στην απόφαση του πρωθυπουργού το ότι ο ίδιος είναι πολιτικά πανίσχυρος μετά τις πρόσφατες εκλογές, αφού στην ουσία δεν διαθέτει αντιπολίτευση και αναδεικνύεται σε πολιτικό πρωταγωνιστή μεγάλων αξιώσεων, όπως αναφέρουν κομματικά και κυβερνητικά στελέχη.

Ο κ. Μητσοτάκης τόσο στην περίπτωση του κ. Πατούλη, όσο και στην περίπτωση Μηταράκη, δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω σε φαινόμενα που έχουν πλέον κουράσει τους πολίτες και δεν τα ανέχονται.

«Ο Μητσοτάκης έχει “διαβάσει” πολύ καλά το αποτέλεσμα των εκλογών και το τι επιθυμούν οι πολίτες και για αυτό ενεργεί άμεσα και αποτελεσματικά» λένε συνεργάτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη νέα τακτική του πρωθυπουργού.

Αυτό που του δίνει το κίνητρο και τη δύναμη για να το πράξει είναι η διψήφια διαφορά στα ποσοστά που έχει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα όπως διευκρίνιζαν στελέχη, η τακτική του κ. Μητσοτάκη είναι απλή: Όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα, η λύση του και η αντιμετώπισή του πρέπει να είναι άμεση, ακόμη εάν οδηγεί σε παραιτήσεις υπουργών χωρίς υπεκφυγές και μάχες οπισθοφυλακής...

Ευάγγελος Γιακουμής

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: