29.7.23

Το «ανθρώπινο χέρι» και το ακρωτηριασμένο κράτος...


Άντα Ψαρρά

Η θεωρία των δόλιων εμπρησμών βολεύει:

Βολεύει πρώτα από όλα την επιτελική κυβέρνηση που διέλυσε ακόμα και τους ανασχεδιασμούς στην πυροπροστασία που έγιναν μετά το τραγικό Μάτι και που άφησε 4000 κενές θέσεις στην... πυροσβεστική για να μην... ξοδεύεται.

Βολεύει τους υπό εκλογή δημάρχους που ναι μεν παρέλαβαν δραματικά καθυστερημένα τα κονδύλια για την πρόληψη αλλά οι περισσότεροι δεν φρόντισαν να προστατέψουν με καθαρισμούς έστω τα πιο επικίνδυνα σημεία των δημόσιων χώρων και τα γεμάτα σκουπίδια δάση και δασύλλια. Εξ ου και το κλείσιμο τους μαζί με το κλείσιμο των πάρκων είναι προτιμότερο κι ας κινδυνεύουν οι φτωχότεροι πολίτες των πόλεων με θερμοπληξία.

Βολεύει τους επικεφαλής ακόμα και των ακαθάριστων στρατοπέδων όπως αυτό της Μαγνησίας που πριν ακόμα ταφούν οι πιλότοι που τόσο άδικα χάθηκαν ενημέρωναν τους θλιμμένους υπουργούς και τον πρωθυπουργό για το ότι το 112 ήχησε και για τα F16!

Βολεύει τον Κ. Μητσοτάκη και τα χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ που ασπάστηκαν όψιμα (μετά το Μάτι)  την κλιματική αλλαγή και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για τις πυρκαγιές στη Σικελία από ότι για τα δεκάδες 112 που αποδεικνύονται εξ ίσου βολικά μπροστά στην κρατική ανεπάρκεια.

Βολεύει τους πατριδοκάπηλους που ενισχύουν τη θεωρία τους περί των κακών γειτόνων που βάζουν φωτιές στην Ελλάδα άσχετα αν όλοι αυτοί παρέχουν ανεξαιρέτως βοήθεια σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό.

Βολεύει τους επίδοξους τιμωρούς της εγκληματικότητας που στο όνομα της τιμωρίας των εμπρηστών γυρίζουν τον Ποινικό Κώδικα στο μεσαίωνα.

Όλα αυτά βολεύουν τους αξύριστους κυβερνητικούς εκπροσώπους και τους επικεφαλής περιφερειάρχες που τριγυρνούν περίλυποι στα κανάλια...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: