28.7.23

Θα το πάνε μέχρι τέλους...


Αποφασισμένοι να πάνε την υπόθεση μέχρι τέλους είναι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, και αυτό όχι γιατί το σκάνδαλο των υποκλοπών ‘ακούμπησε’ ...προσωπικά τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά γιατί πρόκειται για ζήτημα Δημοκρατίας.

Όπως προκύπτει από όσα είπε προχθές στη Βουλή ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, επιχειρήθηκε με μεθοδικότητα και επιμονή να παγιδευτεί το κινητό του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, ακόμα και όταν ήδη παρακολουθείτο ο ίδιος από την ΕΥΠ. Σε αυτό επέμεινε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» και ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος. «Αποδεικνύεται ότι έγινε μία συστηματική προσπάθεια», είπε, καλώντας την κυβέρνηση να απαντήσει ξεκάθαρα σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει, ώστε όλα να έρθουν στο φως και να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια, για όσους εμπλέκονται στην υπόθεση των παρακολουθήσεων. Θυμίζοντας πως στην πραγματικότητα, αν δεν είχαμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το πόρισμα της Επιτροπής PEGA, καθώς και τις Ανεξάρτητες Αρχές, δεν θα είχε έρθει τίποτα στη δημοσιότητα, σε σχέση με ένα τεράστιο σκάνδαλο, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, επανέλαβε ότι «πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτό και να δημιουργήσουμε τις αντίστοιχες δικλείδες ασφαλείας για να μην ξαναβιώσουμε παρόμοια φαινόμενα αδιαφάνειας στο μέλλον».

Στην Χαριλάου Τρικούπη, εξάλλου, θυμίζουν ότι ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης που ξεκίνησε την όλη διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης, όταν τέτοια εποχή πέρσι αποφάσισε να μην κρατήσει τίποτα στο συρτάρι του και μόλις ενημερώθηκε από τις υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για προσπάθεια εγκατάστασης του παράνομου λογισμικού στο κινητό του, έσπευσε να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο. Ακολούθησε νέα μηνυτήρια αναφορά εκ μέρους του όταν έγινε γνωστή η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ, αλλά και σειρά άλλων πρωτοβουλιών, όπως όταν έφερε δύο φορές το ζήτημα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ή όταν πήγε και κατέθεσε ο ίδιος στην PEGA, την ώρα που κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην χώρα μας, αρνήθηκαν να δουν τα μέλη της ακόμα και όταν εκείνα ήρθαν στην Αθήνα. «Ο Νίκος Ανδρουλάκης ‘σήκωσε’ το θέμα από την αρχή και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει μέχρι το τέλος, όταν όλοι οι άλλοι περιορίζονται στο να σχολιάζουν», λένε συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων πρωτοβουλιών εκ μέρους του κόμματος, αυτή τη φορά σε κοινοβουλευτικό επίπεδο...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: