2.7.23

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ...



Πυρετός διαβουλεύσεων υπό την πίεση του χρόνου στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που αντιμετωπίζει σειρά προκλήσεων με βασικότερες την ανάδειξη νέου προέδρου και βέβαια την αναζήτηση πολιτικών και στρατηγικών μετά τη διπλή οδυνηρή ήττα στις εκλογές...

Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει τελικά η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που οριστικοποιήθηκε προχθές μετά αντικρουόμενες πληροφορίες για την ημερομηνία της διεξαγωγής της.

Τα μέλη της Π.Γ. αναμένεται να εισηγηθούν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τη δική τους πρόταση για τον επικεφαλής της, με πιο πιθανή περίπτωση την Ολγα Γεροβασίλη, που στην προηγούμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε τον ρόλο του γραμματέα.

Στο μεταξύ έχει φουντώσει η ονοματολογία για τους πιθανούς διαδόχους του Αλέξη Τσίπρας, που παραιτήθηκε την Πέμπτη με στόχο την «βαθιά ανανέωση και την επανίδρυση» του «νέου ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως γράφει η «Εφ.Συν.», στο γράψε-σβήνε και το όνομα της Ρένας Δούρου, ενώ ακολουθούν αυτά της Εφης Αχτσιόγλου και του Αλέξη Χαρίτση, τους οποίους είναι έτοιμη να συζητήσει η Ομπρέλα, στην περίπτωση όμως που δεν υποστηρίξει κάποιον δικό της υποψήφιο, όπως τον Ευκλείδη Τσακαλώτου. Αυτό το σενάριο πάντως δεν δείχνει να επιβεβαιώνεται μετά την παραίτηση Τσίπρα. Επίσης, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απέκλεισε προχθές το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κίνηση Μελών σκέφτεται να προτείνει εκλογή αρχηγού τον Σεπτέμβριο μετά τη ΔΕΘ, ενώ από την πλευρά της Ομπρέλας φαίνεται πως τάσσεται υπέρ γρήγορων διαδικασιών, όπερ σημαίνει εκλογή προέδρου μέσα στο καλοκαίρι και μάλιστα μέσα στον Ιούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: