2.7.23

Ο Σ. Φάμελλος προτείνεται για επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...



Οι προτεραιότητες στην κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας...

Σε αναζήτηση ενός modus vivendi στη μετά-Τσίπρα εποχή βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με το επίδικο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, να είναι η χάραξη του χρονοδιαγράμματος σύγκλησης των κομματικών οργάνων για την εκλογή νέας ηγεσίας και πριν από αυτές τις διαδικασίες, ο ορισμός του έστω μεταβατικού επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας - ώστε το κόμμα να εκπροσωπείται στη Βουλή, αρχής γενομένης από την επικείμενη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων - υπό το βάρος της απόρριψης σχετικής πρότασης προς το πρόσωπό της από την Όλγα Γεροβασίλη...
Αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα που πρέπει να λυθεί αν όχι στη σημερινή συνεδρίαση, πάντως σίγουρα στην αυριανή σύγκληση της ΚΟ, προκειμένου εκείνη να προτείνει τον ή την αντιπρόεδρο της Βουλής που δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στη σχετική ψηφοφορία της Τρίτης.

Μέχρι πριν τη μία το μεσημέρι, προσέρχονταν σταδιακά ένα-ένα τα στελέχη του κόμματος και λίγο μετά τη 13:30 ξεκίνησε η διαδικασία υπό τους γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργο Βασιλειάδη. 

Πληροφορίες πάντως από την Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι ο Σωκράτης Φάμελλος είναι το πρόσωπο που θα προταθεί για πρόεδρος της ΚΟ. Για τη θέση της αντιπροέδρου τα 40 μέλη της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να υπάρχει συμφωνία στο πρόσωπο της Όλγας Γεροβασίλη. ενώ Διονύσης Καλαματιανός και Σία Αναγνωστόπουλου έχουν προταθεί για Γραμματείς της ΚΟ, χωρίς να έχουν ακόμη καταλήξει.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ καλείται να λάβει αποφάσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εκλογής νέου προέδρου και της διεξαγωγής συνεδρίου, καθώς και του χαρακτήρα που αυτό θα έχει, διεργασίες επί των οποίων υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις από τις διάφορες εσωκομματικές πλευρές.

Σύμφωνα με πηγές από τη συνεδρίαση, τα περισσότερα μέλη της Πολιττικής Γραμματείας εισηγούνται το συνέδριο να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο και πάντως σίγουρα πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σχετικά με την ονοματολογία για τις υποψηφιότητες της νέας ηγεσίας του κόμματος, τα ονόματα που παίζουν είναι αυτά της Ρένας Δούρου, της Εφης Αχτσιόγλου του Αλέξη Χαρίτση, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Παύλου Πολάκη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: