8.12.22

Από την Βουλή στην… περιφέρεια...


Δύο πρόσωπα από την Βουλή που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως ενδιαφέρονται για να είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες.

Οι δύο περιφέρειες μάλιστα συνορεύουν αφού πρόκειται για την περιφέρειες Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας. Συγκεκριμένα για την... Δυτική Ελλάδα ακούγεται πως θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος όπως έχει πει σε συνομιλητές του δε θα δώσει τη μάχη του σταυρού στις βουλευτικές εκλογές. Σε πρόσφατη δήλωσή του σε τοπικό μέσο είπε: 

«Όσον αφορά το θέμα της υποψηφιότητάς μου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχω προτάσεις από κομματικούς σχηματισμούς, φορείς και οργανώσεις, όμως ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν τελικά θα κάνω αυτό το βήμα. Με ενδιαφέρει όμως η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά σε αυτή. Είναι μία πρόκληση για μένα, όμως θα αποφασίσω μετά τις εορτές οριστικά για το τι θα κάνω». Το ερώτημα είναι αν θα στηριχθεί από τη ΝΔ ή την επίσημη στήριξη θα την έχει εκ νέου ο Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην Υφυπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάσση. Ο Βλάσσης ανήκει στους λεγόμενους «Σαμαρικούς» και είναι ανοιχτός σε αυτήν την προοπτική. Όσον αφορά τον νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ακούγεται έντονα η μεταπήδηση του στην κεντρική πολιτική. 

Σύμφωνα πάντως με τοπικά «γαλάζια» στελέχη δεν είναι λίγοι αυτοί που επιθυμούν να πάρουν το χρίσμα από την Νέα Δημοκρατία. Ήδη κάποιοι απ’ αυτούς έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: