30.12.22

Mόνιμα μέτρα...


Αποφασισμένος να επιμείνει στις βασικές αρχές του προγράμματος του κόμματός του, αυτές στις οποίες επενδύει και για την... συζήτηση που θα γίνει μετεκλογικά, εφόσον πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή και αναζητήσει συμμάχους για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή, είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μεταξύ αυτών, ο δημόσιος χαρακτήρας στην Υγεία και η ενίσχυση των υπηρεσιών του ΕΣΥ, το νέο ΕΚΑΣ, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, η θέσπιση πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας κ.ο.κ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τόσο ο ίδιος, όσο και κορυφαία στελέχη του κόμματός του, οδεύοντας προς τις εκλογές θα εντείνουν την παρουσία τους σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και σε χώρους δουλειάς, μιλώντας στους πολίτες για αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως και επιχειρώντας να τους πείσουν για το ρεαλιστικό των λύσεων που προτείνουν ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
Χθες, Πέμπτη, για παράδειγμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε την Βαρβάκειο Αγορά που εν μέσω Εορτών έχει την τιμητική της, προκειμένου να συζητήσει εκ του σύνεγγυς τόσο με εμπόρους όσο και με καταναλωτές. Μιλώντας μαζί τους, επέμεινε στην ανάγκη υιοθέτησης μόνιμων μέτρων, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και η προστασία του εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών από τις πληθωριστικές πιέσεις. Πρόκειται για μέτρα που έχει προτείνει προ πολλού το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, αφού πρώτα αξιολογήθηκαν και κοστολογήθηκαν επαρκώς ώστε να καθίστανται εφαρμόσιμα. Και όμως, δεν υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση.

Ίσως για αυτό, σε δήλωσή του αμέσως μετά, ο κ.Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «βαφτίζει ‘λαϊκισμό’ ό,τι τον συμφέρει». Ειδικότερα, υποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέχρι πριν από λίγους μήνες κατήγγειλε την επιδοματική πολιτική και σήμερα την υιοθετεί, ενώ βαφτίζει ‘λαϊκισμό’ την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όταν την έχουν υιοθετήσει ως κεντρική πολιτική για την απάντηση στην οικονομική κρίση, οι περισσότερες κυβερνήσεις της Ευρώπης. «Εμείς θεωρούμε ότι χρειάζονται σταθερές πολιτικές μείωσης των ανισοτήτων και ενίσχυσης του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών. Και όχι πελατειακές πολιτικές, που είναι επιλογές με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη», είπε, κατηγορώντας εμμέσως την κυβέρνηση ότι ο ορίζοντάς της είναι οι εθνικές εκλογές, την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ προτείνουν τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος για αμέσως μετά από αυτές...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: