29.12.22

Περήφανος πατέρας...


Μόνο περηφάνια μπορεί να νιώθει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς η μονάκριβή του κόρη Μαργαρίτα – Έλενα, μοριακή βιολόγος στο επάγγελμα, είναι μεταξύ των Ελλήνων επιστημόνων που έκαναν μία σημαντική ανακάλυψη για τους μηχανισμούς της γήρανσης και της αναπαραγωγής. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το... επιστημονικό περιοδικό Nature Aging, όπου δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η ομάδα ερευνητών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, πέφτει για πρώτη φορά φως σε έναν θεμελιώδη μηχανισμό ελέγχου όχι μόνο της γήρανσης, αλλά και της αναπαραγωγικής γονιμότητας του ανθρώπου. 

Και αυτό μέσα από έναν νέο μοριακό μηχανισμό που ανακάλυψαν οι ερευνητές Δρ. Μαργαρίτα – Έλενα Παπανδρέου και Δρ Γιώργος Κωνσταντινίδης, με επικεφαλής τον Δρα Νεκτάριο Ταβερναράκη, καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. 

Ο μηχανισμός αυτός λειτουργεί στα κύτταρα για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας και της λειτουργίας του πυρήνα και ρυθμίζει την σωματική και αναπαραγωγική γήρανση...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: