30.12.22

Αφού διέλυσαν το ΕΣΥ, άφησαν τη χώρα χωρίς φάρμακα...


Την περίοδο 2012-2015, όταν το σύστημα που οδήγησε στη χρεοκοπία και στα Μνημόνια τη χώρα ξόρκιζε τον… δαίμονα του ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα, μέσα ενημέρωσης και λοιποί διαμορφωτές της κοινής γνώμης επιστράτευσαν επιχειρήματα για την προπαγάνδα τους από τα πιο μαύρα χρόνια της εθνικοφροσύνης...

Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα σας πάρουν τα σπίτια, θα χάσουμε τα λεφτά μας, θα βγούμε από το ευρώ και την Ε.Ε., δεν θα έχουμε φάρμακα και τρόφιμα στα ράφια, θα ψωνίζουμε με δελτίο, θα πεθάνουμε από το κρύο και άλλα λιγότερο ή περισσότερο ευφάνταστα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κέρδισε τις εκλογές, αλλά κυβέρνησε αφήνοντας την οικονομία πιο νοικοκυρεμένη από ποτέ, ενίσχυσε την εργασία, τη δημόσια Υγεία και έβγαλε τη χώρα από τη θηλιά των Μνημονίων. Σήμερα η Ν.Δ., που εξελέγη με τη σημαία του φιλελευθερισμού, της ανάπτυξης, της Ευρώπης, έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο σκοτάδι και στην παρακμή, τους πολίτες στη φτώχεια και στην απελπισία.

Αφού κυβέρνησαν τριάμισι χρόνια, αφήνουν πίσω κάθε λογής pass -ελληνιστί δελτία-, εισοδήματα που εξαφανίζονται, ρεκόρ ακρίβειας παντού, στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα τρόφιμα, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και ως κερασάκι έρχονται να προστεθούν τα άδεια ράφια στα φαρμακεία.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο Θάνος Πλεύρης έκλεισαν τα αυτιά στις προειδοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών, εμμένοντας στην εγκληματική νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία πως η αγορά αυτορρυθμίζεται. Όπως έπραξαν σε όλα τα πεδία, άνοιξαν τον δρόμο στην κερδοσκοπία, στις πλάτες, βέβαια, των πολιτών και των φαρμακοποιών. Το ίδιο δεν έκαναν, άλλωστε, στην ενέργεια και στις τιμές των προϊόντων;

Και τώρα τρέχουν να πάρουν μέτρα μετά Χριστόν, να στήσουν επικοινωνιακά σόου, να πουλήσουν τζάμπα μαγκιά και να επιρρίψουν την ευθύνη… στον παγκόσμιο παράγοντα. Στο μεταξύ, στα ράφια των φαρμακείων οι ελλείψεις θυμίζουν εμπόλεμη κατάσταση.

Γονείς δεν βρίσκουν σιρόπι για τα παιδιά τους, ενώ μετακινούνται στους διπλανούς δήμους για ένα κουτί αντιπυρετικά. Ασθενείς με πιο σοβαρές παθήσεις κινδυνεύουν να χάσουν τις θεραπείες τους. Ακόμα ένα επίτευγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη μετά τη διάλυση του ΕΣΥ και τους χιλιάδες θανάτους που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί στην πανδημία.

Κάθε μέρα που περνάει είναι σε βάρος της κοινωνίας. Μας αξίζει και μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα. Αρκεί να φύγουν...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: