29.12.22

Η Τσαπανίδου και ο σεισμός...


To χθεσινό χτύπημα του Εγκέλαδου βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νάσο Ηλιόπουλο και την Πόπη Τσαπανίδου στο γραφείο του προέδρου... του ΣΥΡΙΖΑ να συζητούν. Είχε προηγηθεί ο «πολιτικός σεισμός» με την ανακοίνωση της δημοσιογράφου στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος. Και όπως πληροφορείται επίσης η στήλη, η Πόπη Τσαπανίδου ξεναγήθηκε σε όλους τους ορόφους της Κουμουνδούρου, συνομίλησε με τους υπαλλήλους του γραφείου Τύπου, τους υπευθύνους των social media, τους τεχνικούς, ενώ επισκέφθηκε και το στούντιο. Σήμερα στην Κουμουνδούρου πιάνει κανονικά δουλειά. Την περιμένει η πρώτη σύσκεψη με τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον Νίκο Ανδριόπουλο, τον Μπάμπη Παπαδάκη, τον Στέργιο Καλπάκη και την Τάνια Καραγιάννη.

Υπέρ Ιμάμογλου
Στη διεθνή συνάντηση των δημάρχων στην Κωνσταντινούπολη ο Κώστας Μπακογιάννης εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Εκρέμ Ιμάμογλου, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Τόνισε πως «στεκόμαστε μαζί με τον λαό της Κωνσταντινούπολης στο πλευρό του, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας». Ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε πως εμπιστεύεται την αμερόληπτη κρίση του δικαστηρίου κατά τη διαδικασία της έφεσης. «Η προσχηματική πολιτική εξουδετέρωση του Εκρέμ δεν λειτουργεί προς όφελος κανενός και καμιάς κατοίκου της Κωνσταντινούπολης», συμπλήρωσε.

Με την τρίτη
Δεν ήταν τόσο εύκολη η μετάβαση του Νίκου Δένδια στο Αγιον Ορος. Λόγω κακής ορατότητας και πυκνής ομίχλης το ελικόπτερο δεν κατάφερε να προσγειωθεί ούτε στις Καρυές, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, ούτε στη Μονή Βατοπεδίου, αλλά στο ελικοδρόμιο της Μεγίστης Λαύρας. Τέλος καλό, όλα καλά για τον υπουργό Εξωτερικών.

Το «μενού»
Με θέα στην Ακρόπολη και με βασικό «μενού» την Εύα Καϊλή και τις εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης χθες είπε «χρόνια πολλά» στους δημοσιογράφους. Το κατσικάκι, τα μπιφτέκια, οι μελιτζάνες με το τυρί και η σπανακόπιτα μπορεί να κέρδισαν τις εντυπώσεις, όμως και στα τέσσερα δημοσιογραφικά τραπέζια περίμεναν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να σχολιάσει την επικαιρότητα. Εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η μικρή «κοιλιά» που έκανε δημοσκοπικά το κόμμα εξαιτίας του Qatargate θα ξεπεραστεί πολύ γρήγορα και σημαντικό ρόλο σε αυτό θα παίξει ο «αέρας» ανανέωσης που έχουν τα ψηφοδέλτια και θα ανακοινωθούν μετά τις γιορτές. Μαζί του ήταν οι στενοί συνεργάτες του, Δημήτρης Μάντζος, Ανδρέας Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Δουδωνής και Στεφανία Μουρελάτου.

Στην Αρχαία Ολυμπία
«Η πολιτισμική κληρονομιά του νερού». Με αυτό το θέμα η Φωτεινή Πιπιλή, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού στο Συμβούλιο της Ευρώπης, σχεδιάζει τον νέο χρόνο να φέρει στην Αρχαία Ολυμπία 46 βουλευτές από κράτη-μέλη της Ε.Ε...

Aντώνης Αντζολέτος

Η Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: