29.12.22

Ψάχνουν για εμβάσματα 20 εκατ. ευρώ στον Παναμά...


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για την αποκάλυψη όλων των πτυχών του σκανδάλου QatarGate, για το οποίο βρίσκεται προφυλακισμένη στις Βρυξέλλες η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, όπως και ο σύντροφός της Φραντσέσκο Τζιόρτζι...

Μία από τις πιο σημαντικές εξελίξεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας είναι η είδηση ότι ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέστειλε έγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος στην ομόλογη Αρχή του Παναμά, ζητώντας να ενημερωθεί εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατ. ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως ανήκουν στο ζεύγος Καϊλή - Τζιόρτζι.

Το εν λόγω έγγραφο φέρεται να απεστάλη από τον κ. Βουρλιώτη πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά.


Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα συνεχής είναι η επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές ήμερες ανάμεσα στους εκπροσώπους των Δικαστικών Αρχών των δύο χωρών. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βουρλιώτης φέρεται να ζήτησε στοιχεία που αφορούν την έρευνα σε βάρος της προφυλακισμένης Εύας Καϊλή, από τον Βέλγο εισαγγελέα Μισέλ Κλεζ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη ο φάκελος της δικογραφίας του σκανδάλου βρίσκεται στα χέρια του προέδρου της ελληνικής Αρχής.

Ο Έλληνας αντιεισαγγελέας φέρεται να ενημερώνει κι αυτός με τη σειρά του τις βελγικές αρχές, για τις ενέργειες στις οποίες έχε προβεί ο ίδιος. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Αρχή διέταξε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και μελών της οικογένειάς της και του συντρόφου της. Δεσμεύθηκε επίσης το οικόπεδο συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: