30.12.22

Δεν διαψεύδει ο Χειμάρας...


...υποστηρίζει ότι «δεν ήξερε» για το ασυμβίβαστο...
Επιχείρηση δικαιολόγησης από τον βουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» για μπίζνες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με το Δημόσιο...
Ισχυρούς τριγμούς από ακόμη ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα δέχεται λίγο πριν το τέλος του 2022 η κυβέρνηση, με τον βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento προκάλεσε αντιδράσεις και κινητοποίηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς, αναφέρει ότι η επιχείρηση του «γαλάζιου» βουλευτή πήρε δουλειές τουλάχιστον 400.000 ευρώ από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέρα.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο Θέμης Χειμάρας επιχειρεί με μια αμήχανη επιστολή απάντησή του να δικαιολογήσει τις αποκαλύψεις, χωρίς να διαψεύδει το δημοσίευμα.


Εμμέσως πλην σαφώς, ο βουλευτής της Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι, μετά την εκλογή του το 2019, δεν γνώριζε για τα περί ασυμβίβαστου και πως έπρεπε να αλλάξει κάτι σε σχέση με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Παράλληλα, σημειώνει ότι «η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά και η επι μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, με απομάκρυνε από την προσωπική εποπτεία της επιχείρησής μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν» πετώντας το μπαλάκι των ευθυνών τους συνεργάτες του.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Θέμης Χειμάρας επιχειρεί να «διορθώσει» το δημοσίευμα που κάνει λόγο για μπίζνες 400.000 ευρώ, σημειώνοντας ότι «οι πωλήσεις σε Ο.Τ.Α. και δομές εκπαίδευσης, μέσα από νόμιμες διαδικασίες, αντιστοιχούν σε 268.794,76€. Και επειδή οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια, το πραγματικό Κέρδος προ Φόρων από το 2019 έως το 2021, είναι 31.437,00€, ενώ αναμένεται τα αποτελέσματα του 2022 να προσθέσουν επιπλέον περίπου 10.000€. Για μια επιχείρηση που απασχολεί εννέα (9) εργαζόμενους».

Αναλυτικά η επιστολή

«Καμία έκ


«Καμία έκπληξη» για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το σημερινό δημοσίευμα είχε προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με την Κουμουνδούρου να τονίζει με νόημα ότι ο κ. Χειμάρας «προστίθεται και αυτός στη μακρά σειρά των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που εκμεταλλεύονται την ιδιότητα τους για να συνάπτουν συμβάσεις προς ίδιο όφελος», υπενθυμίζοντας άλλες δύο υποθέσεις στελεχών της Ν.Δ., με πρωταγωνιστές τους κ. Μαραβέγια και Πάτση. 

«Αυτή τη φορά πρόκειται για 400.000 ευρώ. Μικροποσό μπροστά στον κύριο Μαραβέγια και στον κύριο Πάτση, στα 8,5 δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων της κυβέρνησης προς κάθε λογής φίλους της», σχολιάζει καυστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν εκπλήσσει πλέον την κοινή γνώμη ότι ο κ. Χειμάρας «πρωταγωνιστεί σε ένα ακόμα σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων», αλλά οι «απίθανες δικαιολογίες που επιστρατεύουν οι κυβερνητικοί βουλευτές κάθε φορά που αποκαλύπτονται οι αθέμιτες πρακτικές τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπενθυμίζει ότι για τον «κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το "ασυμβίβαστο"», καταλήγει με νόημα πως «το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: