31.12.22

Έψαλαν τα κάλαντα στην ΠτΔ και πολιτικούς αρχηγούς...


 
Η μπάντα των ενόπλων δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά έψαλαν, μεταξύ άλλων, τα κάλαντα στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Κάλαντα της πρωτοχρονιάς και παραδοσιακά τραγούδια από τη Μάνη... άκουσαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και η κόρη του Σοφία. Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά και πρωτοχρονιάτικα δώρα με τα μέλη της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη».

 Ο Δημήτρης Κουτσούμπας άκουσε τα κάλαντα από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας πριν ευχηθεί καλή χρονιά και ένα πιο ελπιδοφόρο 2023. Στο μήνυμά του ο γ.γ. τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός μπορεί και πρέπει να παρέμβει στις εξελίξεις, να γίνει ο ίδιος ο πρωταγωνιστής αυτών των εξελίξεων με τους αγώνες του. Γιατί πολιτικοί “σωτήρες”, πολιτικοί “μεσσίες” δεν υπάρχουν, μας τελειώσανε. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής. Και σε αυτόν τον δρόμο το ΚΚΕ θα βρίσκεται μπροστά με τους αγώνες του, με την πάλη του, μαζί με τον λαό. Χρόνια πολλά, καλή χρονιά να έχουμε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες». 



Ο Γιάνης Βαρουφάκης ευχήθηκε χρόνια καλά και ευτυχισμένα. Σε δήλωσή του τόνισε πως το 2022 μας έφερε «πόλεμο, ακρίβεια, γυναικοκτονίες, πνιγμούς στο Αιγαίο και λογιών-λογιών νέες κακουχίες για τους πολλούς, εν μέσω πανηγυρισμών και πρωτόγνωρης αισχροκέρδειας των ολίγων».

«Μας έφερε όμως και πιο κοντά σε ανθρώπους που αντιστέκονται και που δημιουργούν. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο. Μας επέτρεψε να συμπορευτούμε με κόσμο πολύ στις φαρδιές λεωφόρους και στα στενά σοκάκια της κοινωνίας» και ευχήθηκε η νέα χρονιά «παρά τους κακούς οιωνούς, να μας ανοίξει νέες οδούς συνεργασίας, συνέργειας και ειρήνης, να μας δυναμώσει ώστε, την χρονιά που έρχεται, μαζί, να κάνουμε εκείνα που πρέπει. Γιατί, όπως είπε ένας παλιός αγωνιστής, οι απαραίτητοι αγώνες δεν είναι ποτέ μάταιοι. Ας είναι αυτή η σκέψη οδηγός μας το 2023».

Δεν υπάρχουν σχόλια: