29.12.22

Ανεβάζει ρυθμούς ο ΣΥΡΙΖΑ...


Για τη Βραζιλία αναχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας έχοντας “κλείσει” το θέμα της εκπροσώπησης του κόμματος με την επιλογή της... Πόπης Τσαπανίδου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία όπως έγραψε ήδη το ethnos.gr δέχτηκε προσωπική πρόσκληση από τον εκλεγμένο Πρόεδρο της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ο οποίος διαδέχεται έπειτα από αρκετά χρόνια στην εξουσία τον ακροδεξιό Μπολσονάρου, προκειμένου να είναι παρών στην ορκωμοσία του.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην τελετή ανάληψης των νέων καθηκόντων του Λούλα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς προσλαμβάνει ιδιαίτερη σημασία καθώς συμβολίζει την δυνατότητα πολιτικής αλλαγής και στη χώρα μας, όπως έγινε και στην πολυπληθέστερη και πολύπαθη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Κατά τις πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Αργεντινής, της Βολιβίας και της Χιλής που επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στην ορκωμοσία του Λούλα.

Σημειωτέον πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τη Βραζιλία και το 2012 και τότε είχε επαφές με αξιωματούχους της βραζιλιάνικης κυβέρνησης και εκπροσώπους σοσιαλιστικών και κομμουνιστικών κομμάτων της χώρας. Μετά την επιστροφή του από τη Βραζιλία ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκαλέσει την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος ώστε να προχωρήσει και η εξέταση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καθώς και η σταδιακή ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές 2023.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία συνάντησε χθες το απόγευμα τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος με αντικείμενο το Προεδρικό Διάταγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη που υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών στη βαθμίδα του απολυτηρίου Λυκείου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύτηκε ότι η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα αποσύρει αυτό το Προεδρικό Διάταγμα, ώστε να επανέλθει τουλάχιστον σε επίπεδο Τεχνολογικής Εκπαίδευσης- ανώτερης εκπαίδευσης το πτυχίο από όλες τις καλλιτεχνικές σχολές. Είπε επίσης ότι από την επόμενη ημέρα θα ξεκινήσει μία ευρύτερη διαβούλευση για το πώς μπορεί να αναμορφωθεί το τοπίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ώστε να υπάρξει μία διαβάθμιση που θα αντιστοιχεί και στο επίπεδο των σπουδών και στη σημασία των παραστατικών τεχνών.

Σε δηλώσεις του έκανε λόγο για επίθεση στους ανθρώπους του πολιτισμού με δύο όψεις: “Από τη μια είναι το πώς διαμορφώνεται το πλαίσιο των σπουδών και η αρχιτεκτονική της τριτοβάθμιας και της μεταλυκειακής εκπαίδευσης και σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων. Από την άλλη έχουμε να κάνουμε με ευθεία επίθεση στους ανθρώπους του πολιτισμού, που δεν έχουν υποστεί και λίγα τα τελευταία χρόνια” είπε χαρακτηριστικά...

Βούλα Κεχαγιά

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: