21.12.22

Οριστικοποιήθηκε το πρωτόκολλό επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών...



«Κλείδωσε» σήμερα η επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ με απόφαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίασή της και στη βάση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σύμφωνα με... τις αποφάσεις, όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 επιστρέφουν στο ΕΣΥ από την 1η Ιανουαρίου 2023, έπειτα από δύο χρόνια αποκλεισμού με απόφαση της κυβέρνησης, παρόλο που η παρουσία τους στα νοσοκομεία ήταν απαραίτητη στις χειρότερες φάσεις της μάχης με τον κορονοϊό.

Το πρωτόκολλό προβλέπει για τους γιατρούς δύο ράπιντ τεστ τη βδομάδα, μάσκες υψηλής προστασίας και εργασία σε τομείς και κλινικές που δεν υπάρχουν ευάλωτες ομάδες ασθενών.

Επίσης, οι διοικήσεις των νοσοκομείων καλούνται να μην τοποθετούν τους ανεβμολίαστους γιατρούς σε ΜΕΘ, μονάδες νεογνών και κλινικές-τμήματα με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς.

Οι υπόλοιποι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί (νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι) επιστρέφουν με την υποχρέωση των δύο ράπιντ τεστ ανά εβδομάδα και με μάσκα υψηλής προστασίας, βάσει της εισήγησης της επιτροπής των εμπειρογνωμώνων κατά τη συνεδρίαση της προηγούμενης βδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: