1.12.22

Το δίλημμα των εκλογών και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ...


Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για όλα τα θέματα που είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και στα οποία προστίθενται και νέα, όπως το νομοσχέδιο για το ΕΣΥ που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

Για το τελευταίο, για το οποίο αναμένεται σφοδρή σύγκρουση σήμερα στην Ολομέλεια, ο... εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ουσιαστικά σημείωσε ότι έρχεται να βαθύνει τη φτώχεια στην Ελλάδα και να επιδεινώσει τις επιπτώσεις της ακρίβειας και του ενεργειακού πληθωρισμού στα νοικοκυριά.

Παραπέμποντας στην έρευνα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, που δείχνει ότι ο βασικός μισθός είναι κάτω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης, σημείωσε πως σε αυτή τη στιγμή «έρχεται και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας να μας γυρίσει στη δεκαετία του ’60 και του ’70, πριν από την ίδρυση του ΕΣΥ, ώστε όποιος δεν έχει λεφτά να μην μπορεί να βρει έναν καλό γιατρό», κάνοντας λόγο για «επιδείνωση της υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα, που πλέον προσεγγίζει το 30% όταν το 2019 ήταν στο 8%».

Οι υποκλοπές, η ακρίβεια, οι «Πάτσηδες» και οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος είναι άλλωστε τα ζητήματα που ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να κρατήσει ψηλά στην προεκλογική του ατζέντα, για να στριμώχνει την κυβέρνηση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές.

Από την Κουμουνδούρου είναι καθημερινή η προσπάθεια αποδόμησης των πεπραγμένων της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, ειδικά στο πεδίο της ακρίβειας και του πληθωρισμού, ενώ θεωρούν ότι οι πολίτες αντιλαμβάνονται από την όλο και δυσμενέστερη καθημερινότητά τους την πραγματικότητα, επομένως οι επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει ότι αντιμετωπίζει το πρόβλημα πηγαίνουν στον «βρόντο».

Παρά ταύτα τονίζουν ότι δεν θα πάνε στις εκλογές μόνο με μια τακτική σύγκρισης των περιόδων 2015 – 2019 και 2019 – 2023 και με αποδόμηση της δεύτερης, αλλά θα επικεντρωθούν και στην επόμενη μέρα, καταθέτοντας πρόταση για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αντιστρέψει το αποτέλεσμα κυβερνητικών επιλογών που θεωρεί δυσμενείς για την κοινωνία και περαιτέρω για να δρομολογήσει μια αναπτυξιακή πορεία με προοδευτικό πρόσημο. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων χθες στην Πολιτική Γραμματεία ο Αλέξης Τσίπρας, «η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στο εναλλακτικό μας σχέδιο».

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ζήτησε εκ νέου να έχει εγκριθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων ο κορμός των ψηφοδελτίων και το προεκλογικό πρόγραμμα, ενώ μιλώντας για το δίλημμα των εκλογών είπε ότι αυτό είναι «αν θα συνεχίζουν η αδικία και οι ανισότητες να αυξάνονται παντού ή αν θα επιστρέψει επιτέλους στον τόπο η δικαιοσύνη παντού».

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα δεδομένα που έχει στα χέρια του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέσσερα: ότι α) η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας ασφυκτιά λόγω της ακρίβειας, β) η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια, γ) οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση και όσοι υποτιμούν τα ζητήματα του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας κάνουν λάθος και δ) ο Μητσοτάκης αποτελεί πια παράγοντα πολιτικής αστάθειας, καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης

Συνεχίζει με επίκαιρες

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατάθεσε και πέμπτη επίκαιρη ερώτηση για το θέμα των παρακολουθήσεων, τακτική που έχει διπλή στόχευση: και να αναδείξει τα ερωτήματα που γεννώνται από τις συνεχείς αποκαλύψεις του κυριακάτικου Τύπου και να υπογραμμίσει την απροθυμία του πρωθυπουργού να τις απαντήσει στη Βουλή, κάτι που αποτελεί σημάδι ενοχής κατά τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτή τη φορά καλεί τον πρωθυπουργό να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις παρακολουθήσεις «από το παρακρατικό κέντρο που είχε στηθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο» της εισαγγελέως της ΕΥΠ, του οικονομικού εισαγγελέα και του αρχηγού της ΕΛΑΣ. Κι επίσης ρωτά αν σκοπεύει ο πρωθυπουργός να απευθυνθεί στην ΑΔΑΕ και στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ώστε να διακριβωθεί αν όσοι αποτελούσαν στόχους του παρακρατικού μηχανισμού παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ.

Μετά άλλωστε και τις εξελίξεις στη Θεσμών και Διαφάνειας, όπου από τα τέσσερα πρόσωπα που είχαν κληθεί σε ακρόαση εμφανίστηκε μόνο ο Γρηγόρης Δημητριάδης και αυτός επέρριψε όλες τις ευθύνες στον Π. Κοντολέοντα, από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν αυτό που είπε και ο Νάσος Ηλιόπουλος δημόσια, πως «όταν θέλουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί ανοίγουν λογαριασμούς και τα κάνουν όλα φύλλο και φτερό – το είδαμε και στην περίπτωση της Κιβωτού», αλλά παραμένει το ερώτημα «γιατί δεν συνέβη αυτό στην υπόθεση των υποκλοπών;»...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: