6.12.22

Για πάντα παρών: Χιλιάδες στους δρόμους για τον Αλέξη...

 ΦΩΤΟ...

Στο δρόμο κατά της καταστολής χιλιάδες διαδηλωτές 14 χρόνια μετά τη δολοφονία και στη σκιά της αστυνομικής σφαίρας κατά 16χρονου στη Θεσσαλονίκη. Συνεχής ενημέρωση.
Ραντεβού στο δρόμο δίνουν και σήμερα το απόγευμα χιλιάδες διαδηλωτές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη με αφορμή τη συμπλήρωση 14 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα...

Οι φετινές κινητοποιήσεις, δυστυχώς, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο όπου υπάρχει κρεσέντο αστυνομικής καταστολής και βίας, ενώ μόλις χθες σφαίρα αστυνομικού της ΔΙΑΣ χτύπησε στο κεφάλι 16χρονο Ρομά, ο οποίος χαροπαλεύει μετά τη δολοφονική επίθεση.


Από νωρίς το απόγευμα, μετά και την πρωινή πορεία των μαθητών, πλήθος κόσμους συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, όπου υπήρχε κάλεσμα οργανώσεων, συλλογικοτήτων και κομμάτων της Αριστεράς. Εκεί κατέληξαν και πορείες και προσυγκεντρώσεις των συλλογικοτήτων για την υπεράσπιση των Εξαρχείων που παραμένουν υπό αστυνομική κατοχή.

Η πορεία έχει ξεκινήσει λίγο μετά τις 6. 30 το απόγευμα και υπολογίζεται ότι στο δρόμο βρίσκονται χιλιάδες, παρά τον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό που έστησαν για ακόμη μια φορά κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ. Σε πρώτο πλάνο, μπροστά στο κεντρικό πανό η Μάγδα Φύσσα και ο Γιάννης Μάγγος. Μετά την κινητοποίηση στους δρόμους της Αθήνας, η πορεία θα καταλήξει στο σημείο της δολοφονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: